5 сантиметра сняг в хасковско = бедствие

Мерцедесът поднесе въпреки че се движеше изключително бавно

Снеговалеж от само 5 сантиметра се превърна в бедствие дори за най-близките до Хасково села. За има-няма два часа, най-голямото хасковско село Узунджово се откъсна от света. Пътят се вревърна в пързалка и всеки който мръднеше стрелката на скоростомера над 40 км в час, излиташе от пътя. Пред очите на екипа на Haskovo.net закъсаха 3 автомобила. Микробус на община Хасково пък буксуваше на скромно изкачване по посока към селото. Нещастна Ладичка закъса на метри пред табелата с надпис Узунджово. Претовареният с чували жито автомобил бе затрупан със сняг за нула време. Шофьорът му не смееше да го остави, защото ППС-та с конска тяга и предаване 4 x 4 щъкаха в района в готовност за разтоварване. Каручките май нямаха нужда от вериги.

Не така стояха нещата с автомобилите. Стар Мерцедес 190 D “изчезна“ от пътя. Пърпорещата с 30 км/час кола хлътна в съседната канавка. Водачът Атанас Димитров и неговия спътник, едва се измъкнаха от полуобърнатия автомобил, псувайки всичко-и пътищата и държавата и времето. Атанас помоли да го върнем в селото да търси трактор.

Лек автомобил закъса в крайпътна нива край село Татарево. Колата поднесла на разклона за селото.

Към обяд, главната пътна артерия в областта Е-80 изглеждаше сносно почистена и опесъчена. По данни на пътното, всички пътища в областта са проходими при зимни условия. Снежната покривка през първата половина от деня е между 5 и 15 сантиметра. Най-много сняг и навявания има на Малката звезда в тополовградско и Попско в община Ивайловград.

Вали навсякъде в областта но температурите са около нулата, което не предполага трайност на снежната покривка, съобщават и синоптиците. Именно заради мекото време и въпреки интензивния валеж, снежната покривка в Хасково към 10.30 бе само 1 сантиметър, а към настоящият момент е 3 сантиметра. До края на деня валежите ще спрат. Утре ще е дори слънчево с температури от 7 градуса.

Г.Христов

Атанас напразно се опитваше да извика помощ. Накрая се примири и тръгна за трактор
Ладичка закъса до табелата за началото на Узунджово
Зимна приказка
Зимна приказка 2
Зимна приказка 3
Редовните автобусни линии до селата вървяха и днес
Снегопочистваща техника не липсваше

Резултатът от нея се виждаше най-добре на Е-80
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини