Камбанарията неплатена, фирмата съди общината за 110 000 лв. Преглед на регионалния печат

„Радита” със 110 000 лв. иск към общината, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Днес окръжният съд трябва да се произнесе по иска на фирмата от Търговище, която построи камбанарията до монумента на света Богородица. Претенцията е за 104 000 лв., 6 бона пък са лихвите. Припомняме, че строителството на камбанарията, която така и не бе осветена, трябваше да стане с дарения. От общината пратили писмо до „Радита” в началото на 2011-а, че не могат да преведат парите, защото сметките й са блокирани. От фирмата обаче контрират, че задължението е възникнало в края на 2010 година, а блокирането на сметките е станало през януари 2011-а. Другият съдебен ход на общината е, че по сградата има дефекти, констатирани през юли 2011-а.

„Технополис” с 60 работни места в Хасково, чело на първа страница. Става дума за започналото вчера строителство на хипермаркет от веригата. По план новият магазин трябва да е готов в края на април, началото на май. Намира се в края на града в посока Харманли, до кръговото.

Кризата вади на тезгяха шивашки имот за 539 бона, акцент на трета страница. Съдебните изпълнители продават все повече имоти на длъжници, закъсали в кризата. Конкретният шивашки цех е на на бул. „Васил Левски” в Хасково.

Гърци почват жп линията Димитровград-Харманли, водещо на 4-та. Вчера били подписани договорите с изпълнителите, трасето от Димитровград до границата е разделено на три отсечки. Първата от тях – до Харманли, ще се строи от гръцката „Терна”, която направи и линията от Пловдив до Първомай.

Хасковската Вики губи финал от пловдивска адашка, акцент от спортната страница. 13-годишната Виктория Желева падна от Бърдарова на финал по тенис до 14 години на кортовете в „Кенана”.

Всички сме невъзвращенци – не можем да се върнем в миналото си, заглавие на интервю с Владимир Левчев, на стр. 6.

Лекари спасяват алкохолик, той се самоубива, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. 56-годишният Десимир бил спасен от лекарите в харманлийската болница, но малко след прегледа от неврохирург, в състояние на абстиненция, скочил от 4-ия етаж.

Нови 50 имота на борчлии на тезгяха, чело на 1-ва. Темата за кризата и разпродажбата на собственост е водеща и за „Марица”.

Общината разсрочва с два месеца инвестиционния кредит, акцент от 2-ра. Днес ОбС трябва да одобри идеята вноските за януари и февруари по 20-милионния заем да се прехвърлят за март и април. Няма данни обаче колко ще струва това разсрочване, т.е. колко ще е наказателната лихва за забавянето, ако има такава.

Подсъдим за имотни измами заработва като обществен защитник, заглавие на голям материал на 5 страница. Изданието разработва темата си от миналия ден. Става дума за бившия прокурор и настоящ адвокат Стоян Апостолов, който е даден на съд за множество измами. Междувременно обаче юристът си работи като служебен защитник.

Виктория Желева с два сребърни медала, акцент от спортната страница в „Марица”. Изданието е погледнало на нещата от друг ъгъл – медалите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини