Осъдиха М-Тел в Хасково. Още две отделения в МБАЛ. Преглед на регионалния печат

Осъдиха М-Тел в Хасково, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Районният съд е потвърдил глобата на мобилния оператор от 50 000 лева, наложена от комисията за регулиране на съобщенията. Санкцията била за това, че  М-Тел отказва да прехвърли номера на свой клиент към БТК. Човекът подал заявление, но получил отговор, че то е „невалидно”. Кое му е невалидното, операторът не уточнява. Съдия Мартин Кючуков обаче приема, че заявлението си е било съвсем валидно, КРС също.

В зала „Спартак” тренират при 8 градуса, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на спортната страница. Сниман е и термометърът в хандбалната зала. Никоя от хандбалистките не си спомня той да е показвал по-високи стойности през януари, въпреки че необходимата за тренировките температура била поне 14 градуса.

2012-а: Търсят се жилища в периферията, акцент на 2-ра. Става дума за Хасково, а коментарът е на агенция за недвижими имоти. Жилищата в кварталите щели да поевтиняват още през тази година, прогнозират брокерите.

Ученик на адвокат Дамянов свали белезниците на полицая Петров, водещо заглавие на 3-та. Вчера окръжният съд пусна от ареста задържания с 50 долара граничен полицай Петър Петров. Адвокатът му Васил Лазов бил последният ученик на починалия наскоро доайен на адвокатите в Хасково Владимир Дамянов.

140 млн. лв. събра НАП Хасково за 2011-а, чело на 4 страница. Това е с три процента под заложеното, макар да е с 10 млн. повече от 2010-а, коментират данъчните.

Олимпийското злато=2 000 000 лева, заявява в интервю на 7 страница Георги Ривов, президент на „Аиданет” и генерален секретар на федерацията по карате.

Подсъдим за измами заработва като служебен защитник, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Става дума за бившия прокурор и настоящ адвокат Стоян Апостолов. Той е подсъдим за множество измами, а делото се точи от 2010 година. Междувременно Апостолов редовно се явявал в съда като служебен защитник.

Още две отделения в МБАЛ-Хасково, водещо на първа. Областната болница разкрива неврохирургия и възстановява физиотерапията.

Цветен „Самсунг” зае мястото на двете антики „Мургаш”, друго заглавие от първа страница. След публикация във вестника за бивш киномеханик, който гледал новините по два черно бели телевизора „Мургаш” – единият за звука, другият за картината, човекът получил дарение от адвокат Веселин Георгиев. Цветният „Самсунг” му бил занесен от екип на вестника, който не пропуснал да направи снимки.

Бизнесът не внесе 2.5 милиона данъци, акцент от 2-ра. Паричното измерение на 3-те процента неизпълнение на плана за приходите в НАП Хасково е 2.5 млн. Това е от корпоративен данък, при останалите налози има дори преизпълнение.

Търговци: Каква връзка с НАП, затваряме, темата на 4 страница. Много от дребните търговци с квартални магазинчета са решили да хлопнат кепенци. Според новите изисквания до края на март те трябва да свържат касовите си апарати с НАП. „Днес в магазина са влезли четирима клиенти, поръчаха си по едно кафе за 30 стотинки. Това ми е оборотът”, обяснява квартален търговец, който също е решил да сложи край на бизнеса си.

„Тилт” е рокендрол, „Източни пиеси” – също, заглавие на интервю с актьора Ованес Торосян, на 5 страница.

Владо Запрянов стяга втора изложба в Пловдив, акцент от 8 страница. Бившият шеф на хасковските галерии ще покаже новите си работи в „Аспект” през април.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини