Данъчни с полицейски разследващи функции през 2012 г.

Политическият разговор започна, надяваме се до края на 2012 да имаме полицейски разследващи функции, каза говорителят на Националната агенция по приходите в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.


До края на тази година очакваме НАП да има разследващи функции. Проблемът с данъчните престъпления не е само административен, хората очакват този, който е откраднал, да получи справедливо наказание. Не очаквам ревност от страна на полицията." Така говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира идеята данъчните инспектори да придобиян разследващи функции. Според него това не би трябвало да създаде напрежение между институциите, защото и сега има много добра координация между НАП и прокуратурата.
Бъчваров гостува във „Факторът Кошлуков” по TV7, за да коментира с какви очаквания за събираемост влиза в новата година НАП, но разговорът премина по-скоро като отчет за вече свършеното.


През 2011 събрахме около 700 млн. лв. повече от предходната, но спрямо заложеното в бюджета сумата е с около 270 млн. лв. по-малко, посочи той. По думите му това изоставане се дължи на неточно планираните осигурителни вноски.


От хеликоптерната акция прекият фискален ефект е над 20 млн. лв. само за София. A общо от всички акции, които добиха популярност, оценкта е 45-47 млн. лв. Но ползите ще продължат да се усещат, защото имоти, които се ползват за жилища, вече са регистрирани като частни и върху „официално признатите” разходи съответно ще се плащат реални данъци.


По отношение на певците, Росен Бъчваров каза, че те бързо са се ориентирали в счетоводството и само за два месеца след началото на акцията са се регистрирали по ДДС и от няколко хиляди годишните им разходи са скочили на шестцифрени суми. Трима от най-известните певци имат над милион данъчни задължения, които са почти погасени, посочи говорителят на НАП и добави, че през последните 20 години неплащането на данъци е станало национален спорт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини