Дивият запад в Харманли: Гърмят се за 150 лв

Пострадалият е настанен в критично състояние в болницата

Мъж бе тежко ранен и се отърва от смъртта след 5 часова животопспасяваща операция, след като бе прострелян в слабините от свой съгражданин в Харманли. Скандалът, за който ви информирахме още вчера, бил заради дадени назаем 150 лв. Екшънът в стил Дивия запад се разиграл посред бял ден/13.30 часа/ в сряда.

Тогава 42 годишният Илиян Стоянов, придружен от приятеля си Георги Христов, посетили в дома му на улица „Клокотница“ 38 годишният Георги Цанков. Цанков тъкмо се върнал от гурбет в Италия и според двамата можел да издължи взетите миналата година 150 лв. Цанков обаче се оправдал, че не успял да заработи нищо, а в момента бил безработен и преживявал от пенсията на майка си Кирилка. Двамата не му повярвали. Станало меле. Според присъствалата майка на длъжника Кирилка Минчева, гостите хванали за шията Цанков и започнали да го налагат. Георги успял да се отскубне и извади пистолет. Произвел няколко изстрела при един от които прострелял в корема Илиян. Придружаващият го Георги Христов хукнал да бяга около своя автомобил Субаро и да се крие от летящите куршуми. Изпаднал в амок, Цанков го гонил като подивял. В един момент се усетил и хвърлил пистолета, като се хванал за главата с виковете „какво правя“. Извиканата от съседите полиция арестувала всичко живо. Останалите били изпратени в критично състояние към местната болница.

Никой от засегнатите не пожела да говори пред репортери. В интензивното отделение Илиян само благодарил на лекарите, че въобще е жив. После пък заяви, че всъщност парите назаем бил дал приятелят му Георги Христов и самият Илиян щял да бъде убит за „едното нищо“. Според лекарите Илиян ще се възстанови. На по-късен етап може да се мисли за операция за изваждане на проектила, заседнал в бедрото му.

Повече подробности за екшънът по харманлийски, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини