НЕК поиска увеличение на цената на тока с 4,5 %. Преглед на националния печат

"Стандарт": Пускат пистите за ски в гората

Лифтове, влекове и ски писти ще могат да се строят в горите, без да се променя статутът на терена. Кабинетът даде рамо на зимните спортове и на ски туризма, като прие промени в Закона за горите. "Трябва да се борим с конкуренцията на европейските зимни курорти", заяви земеделският министър Мирослав Найденов. Промените дават възможност да се развива планинският туризъм и бизнесът, свързан с него, като се разкриват нови работни места и се съживяват малки села и градчета. Найденов подчерта, че в сегашния формат на закона рестрикциите за фирмите, които развиват ски туризма, са твърде големи. Според Найденов това, че земята, на която ще се изграждат площадки за лифтове, остава държавна, а наемателите получават само право на строеж или на ползване, гарантира прозрачността.

„Новинар": НЕК поиска увеличение на цената на тока с 4,5 %

НЕК Националната електрическа компания (НЕК) поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цената на тока да бъде увеличена с 4,5 процента. Причината била, че за момента продавали електричеството на загуба, съобщи изпълнителният директор на дружеството Михаил Андонов пред БНР.
„Ние сме подали съответните документи в регулатора за преразглеждане на ценовата рамка за тази година", заяви Андонов.

„24 Часа": Ловец на дрога стана полицай на годината

Старши инспектор Пламен Петров от отдел "Наркотици" в ГДБОП стана полицай на годината.
Наградата му бе връчена от вътрешния министър Цветан Цветанов. Петров получи признание заради участието му в успешни операции срещу наркотрафика. При една от тях е разкрита лаборатория за призводство на амфетамин в Пернишко, а после са намерени 130 кг марихуана.
"Наградата е оценка не само за моята работа, но и за колегите ми. Положихме много усилия", каза Петров. Той работи в МВР от 10 г. Започнал в Областната дирекция на МВР-София, последните 2 г. е в ГДБОП.

„Труд": Издирват крадеца, обрал магазин по Коледа

Столичната дирекция издирва мъжа, който ограби магазин за алкохол и цигари по Коледа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Според продавачката нападателят е на видима възраст около 35 години, висок около 185 см, облечен със сиво пухено яке, сиво-черен шал, вдигнат до носа и черна шапка със сиви райета и черни ръкавици от полар.

„Дума": Без спирт и оцветители във виното

Мирослав Найденов каза вчера, че е загрижен за потребителите у нас, които консумирали напитки, приличащи на външен вид на вино, но не били от грозде. "Вече ще пием вино от грозде", това са очакванията на министъра за ефекта от новия закон за виното, приет вчера от правителството. "За да не е като в стария анекдот, който разказва как на смъртния си одър кръчмарят казал на сина си, че вино може да се прави и от грозде". Така Найденов обясни защо се е наложило да се прави изцяло нов закон за виното и спиртните напитки.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини