Общината се опитва да шитне незаконно имот. Косъм решава убийството в Корен. Преглед на печата

Косъм решава убийството в Корен, заглавие над главата в „Новинар юг”. ДНК ескпертизата е готова, информира прокурорът Дарина Славова. Става дума за случая в хасковското село от началото на тази година, когато бе брутално изнасилена и убита 78-годишната Милка Стефанова. За зверското убийство бе арестуван 30-годишният Младен Младенов. Обвинението разполага със СРС-та, в които той признава престъплението си. Извън тях обаче отрича. Предстои обвинителният акт срещу него да бъде внесен в съда.

Хлябът скоро два за лев, водещо заглавие на първа страница в броя. След като вчера най-големият производител – хлебозаводът, свали цената на насъщния с 10 стотинки, останалите хлебари неохотно го последваха. Икономическа логика или война между фирмите е причина за поевтиняването, все още не е ясно.

Двата квадрата в Хасково най-евтини, акцент от 2-ра. „Двата квадрата” са гробното място, което в Хасково държи най-ниска цена в страната – 60 лева за вечно ползване. В София стига до 600 лева, отбелязва изданието. Да му е кеф на човек да умре тук, евтиния.

Харманлиец снабдявал Столипиново с дрога, водещо на 3-та. Дилърът Ивайло Рашков – Шенола бил закопчан в Пловдив заедно с банда пласьори.

Теньо Лудия преигравал с лудостта си, друго заглавие от страницата. Заключението е на психиатрите, изслушани вчера в съдебната зала. Заседанието бе закрито и на него не се допуснаха журналисти.

Лекарските грешки – много ропот, малко сигнали, заглавие на 6-та. Темата е съдебното развитие на смъртни случаи, при които са обвинени медици. Едва няколко са сигналите в местната здравна инспекция за година, за разлика от форумите в интернет, където излиза, че почти всеки втори е пострадал от лекарска немарливост. Дали хората не смеят да се оплачат, или има друга причина?

Как се оправя старо гробище с нова наредба, заглавие на 7-ма. Става дума за новите правила за гробищата, въведени от здравното министерство, и невъзможността на старите паркове да ги изпълнят.

Общината се опитва да шитне незаконно имот, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. На комисията по законност към ОбС вчера стана ясно, че паркингът до XXI в. е под възбрана, наложена от съда. Въпреки това кметът иска от съветниците да определят нова, по-ниска цена за парцела, за който има стартирала процедура за продажба.

Хлябът поевтиня, стигна 65 стотинки, водещото заглавие на първа страница. Производители от региона се надпреварват да смъкват цените заради най-големия завод, допълва вестникът.

ГЕРБ иска промяна в правилника на ОбС Харманли, акцент от втора страница. Съветниците да работят без заплата, предлагат хората на премиера.

Шофьор без книжка едва не се уби, водещо заглавие на 3-та. 23-годишен без книжка едва не се претрепа с ауди в стамболовско. Не спират инцидентите с неправоспособни и пияни, допълва изданието.

Отлага се паспортизацията на сградите, темата на 4 страница. Срокът е удължен с по две години за различните категории постройки.

Трима отказаха на Любимец, акцент от спортната страница. По информация на вестника става въпрос за двама футболисти на „Локо” Сф и един на „Черноморец” Поморие.

Представят тибетско изкуство в Исторически музей – Харманли, заглавие от 8-ма. Изложбата се открива днес от 16.30 часа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини