Поискаха оставката на Борисов

С освирквания "Оставка" бе посрещант премиерът пред сградата на Областна администрация – Пловдив, където протестиращи връчиха на областния управител Здравко Димитров декларация с исканията им, с молба тя да бъде внесена в Министерски съвет.

Преди началото на заседанието министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчи чекове - субсидия на трима земеделски производители от региона.

Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращите, като думите му бяха: "Няма да се срещна с тях, защото за 10 месеца имаме 161 000 пропуснати дни".

Той не е бил информиран кои са протестиращите пред Областната управа в Пловдив и с думите си коментира стачката на БДЖ. 

Днес в Пловдив се провежда първото за тази година изнесено заседание на правителството. На площада пред пловдивската община са се събрали около 200 протестиращи. Представители на Федерацията на миньорите, енергетици, химици, здравни работници, учители, съобщения, държавни служители, авто и жп транспорт и на работещите във всички браншове протестират против едностранно направените промени в пенсионна реформа, с която се повишава възрастта за пенсиониране и намеренията на правителството да отнеме доплащането за Клас прослужено време.

Участниците в протестния митинг настояват народните избраници да се съобразят с ветото, наложено от президента на Георги Първанов, на законопроекта за бюджет на ДОО за 2012 година.

Протестите не промениха програмата и дискусииите на министрите от кабинета. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини