Нападнаха с брадви, тръби и колове свидетел срещу "Октопода"

Защитеният свидетел по делото „Октопод" Пламен Устинов е бил жестоко пребит седмица преди старта на мегаделото срещу Алексей Петров-Трактора. Престъплението станало в неделя около 18 ч. в къщата на тъста му в тетевенското село Глогово. Нападателите, които били около 10-12 мъже, носели брадви, тръби и колове. Първо избили оградата на къщата, след което влезли в двора.

„През деня тъстът ми си е миел колата на двора. Край него минал съседът му Ангел Габровски, който е близък приятел с охранителя на Алексей - Емил Бонджев. Направил му забележка, че е изхабил водата на цялото село и затова ще бъде наказан. Човекът, който е инвалид, не взел на сериозно заплахите и продължил да си върши работата", разказа Устинов. Разтреперана, майката на съпругата му позвънила у тях около 18 ч. Казала, че ги нападат някакви хора. „Веднага тръгнах натам. Ние сме през няколко къщи. В двора заварих хората на Трактора, които директно се нахвърлиха и върху мен", допълни още защитеният свидетел по „Октопода".

„20 пъти Габровски ми изкрещя, че Алексей Петров ще му плати да ме ликвидира. Обиждаше ме, че съм поръчков свидетел и говоря и пиша лъжи. Последва побоят", спомни си Пламен Устинов.

По време на мелето биячите, всички от рода на Габровски, насинили окото му, избили предните му зъби и сцепили устната му. Жена му пък удряли в главата и тя получила сътресение на мозъка. „Племенникът ми също пострада, в момента е в болницата и го преглеждат. Извадили сме си медицински. Пуснал съм жалби в полицията и прокуратурата. Ще искам този побой и заплахи да се прикрепят към делото", отсече свидетелят. Той бе категоричен, че целта на нападението е да го сплашат и да не свидетелства срещу Алексей при старта на делото. Делото срещу „Октопода" тръгва на 12 декември, пише "Монитор". От прокуратурата припомниха вчера, че е имало още един атентат срещу свидетел срещу Петров в Плевен.

Пламен Устинов е бивш служител на НСО. Преди два месеца той обвини Трактора, че през 2008 г. е поръчал убийството на собственика на ФК „Литекс" Гриша Ганчев. По това време Алексей бил съветник в ДАНС. След намесата на президента Георги Първанов покушението се разминало, но бил отвлечен дясната ръка на Ганчев - Ангел Бончев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини