По селата почнаха да си палят тютюна

Среднощен пожар унищожи 200 кг тютюн на низи в село Долно Поле община Стамболово. Огънят избухнал по неустановена причина в 4 часа сутринта в неделя в имота на Х.Ю.И. Огънят бързо погълнал тютюна, 50 бали слама и 4 кубика дърва за огрев. Намесата на пожарната от Стамболово предотвратила изпепеляването на къщата на човека. Разглежда се и версията за умишлен палеж.

В събота пък пламна тютюна и на мъж от село Розино общ. Ивайловград. Тук като причина се посочва небрежност при боравене с открит огън. Стопанинът светкавично хукнал да изнася низите сушен тютюн и успял да спаси 1000 от тях. В същото време пристигналата ивайловградска пожарна хвърлила 6 тона вода за ограничаване на огъня, но въпреки това изгорели 250 кв метра покривна конструкция на стопанска пристройка и складираните в нея 750 бали слама. Тютюна обаче бил отърван.

Рано сутринта в събота пък се запали цех в село Горски извор. Огънят тръгнал от помещение за почивка, заради неправилно използване на отоплителни уреди. 2 пожарни от Димитровград успели да го угасят навреме, като изгорял само един диван.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини