Подпалиха едър фермер от Горски извор

Вероятно умишлен пожар унищожи огромен обор и 5 хиляди бали слама на фермерът от Горски Извор Мюмюн Мюмюн. Огънят възникнал снощи около 21 часа. Пламъците били толкова високи, че осветили цялото село, макар горящият обор да бил извън населеното място. По разказа на очевидци, огънят лумнал внезапно и за секунди обхванал цялата масивна сграда. Малко по-късно се срутил покривът и превърнал пожара в неспасяем. 3 екипа на пожарната успели да попречат на пламъците да стигнат до съседният обор където били кравите на Мюмюн. Изгоряла само храната им за зимата плюс над 450 квадрата покривна конструкция.

Самият Мюмюн днес пътуваше за София. По телефона сподели, че живее от 18 години в селото и досега не се е карал с никой. Не дължи пари на никого, не му дължат пари. Добро мнение за него имаха и неговите съселяни. „Момчето е работливо. Живее в Хасково но идва често тука, дава работа на хора“ твърдят от Горски Извор. Мюмюн гледал стотици крави и овце но заради кризата разпродал повечето.

Самият той нямаше никаква идея как е пламнал оборът му, но бе почти сигурен, че е направено умишлено. Мюмюн обаче отхвърли подозренията, върху охраняващата имота групичка пастири- „Те дори не пушат, свестни хора са“. Проверката на място обаче показва, че достъпът на външни хора до оборите е ограничен заради телена ограда.

Светкавичното развитие на огъня пък навежда на мисълта, че е възможно да има няколко първоначални огнища, подозират пожарникари. Но добавят, че и едно огнище върши работа при толкава слама на едно място. Огнеборците обаче така и не са извели друга конкретна причина за пожара. Сградата е нямала ел инсталация от където да възникне евентуално късо съединение.

Със случая се е заела полицията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини