Иманяри рушкат крепост с хилти. Искендер: ДПС договори зам. кмет на Хасково. Преглед на печата

Иманяри рушкат крепост с хилти, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Осмина били задържани в началото на ноември в стамболовското село Рабово. Те атакували средновековната крепост над селото, въоръжени с хилти. Пробивните машини били захранвани от тежък генератор, домъкнат до върха по козя пътека.

Областната Узунова заповядала на МВР на хвърчащ лист, заглавие над главата с въпросителна накрая. Става дума за заповедта на губернаторката до шефа на районното Николай Бакърджиев, с която отменя друга заповед – на кмета Георги Иванов - за охрана на мотокроса. Документът бил без подпис и печат, станало ясно вчера в съдебната зала на делото, в което кметът обжалва глоба от 100 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане. Заповедта е подпечатана с мокър печат, изцяло законосъобразна и съгласувана с вътрешния министър, казва от своя страна Ирена Узунова. Наистина звучи невероятно да издадеш заповед, да забравиш да я подпишеш, а МВР да вземе да я изпълни. Май някой търси под вола теле. Отделен е въпросът какво се случва с някой обикновен човечец, който откаже да изпълни полицейско разпореждане. Ще го натъпчат в патрулката до две.

Решетки и 10 бона глоба за дюкян с амфетамин, акцент от 3 страница. Запрян Илийчев отнесъл 10 месеца решетки за производство на дрога. Той бил спипан на тавана си, превърнат в нарколаборатория, на 6 февруари тази година.

Ветеран от Камбоджа загина в пожар, друго заглавие от страницата. Става дума за вчерашния инцидент с Милчо Делчев.

Земеделско хоро затвори на 2 пъти границата вчера, анонс със снимка от 1-ва. Темата е продължаващият протест на фермерите.

„Света Екатерина” чукна 60 с 1 млн. дълг и свит бюджет, заглавие на интервю с шефа на димитровградската болница д-р Здравко Наков. Поводът е годишнината на лечебното заведение.

Камбоджанеца загина при пожар в бараката си, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Милчо Делчев се задушил в съня си, гласи заключението на съдебния лекар д-р Христо Еленски.

С димящи скари и хора фермери затвориха границата, анонс с огромна снимка на първа страница.

Между 3 и 11 лв. на място дължат заведения за музика, акцентът на първа страница. Годишни такси трябва да плащат на ПРОФОН собственици на заведения, студия и хотели за музиката, която пускат. Това е уредено в закона за авторското право и сродните му права. Промените са в сила от началото на тази година и веднага се пръкна компания, която да събира пари.

Още четири жени от Динево с мерак за профи майки, акцент от 2-ра. Интересът към платената приемна грижа нарасна след като 55-годишната Христина Стоянова от същото село взе 5-годишно момиченце.

Елхата грейва в Харманли утре, в Димитровград – в петък, друго заглавие от страницата. И в двата града местните управи са организирали специални тържества.

Търговци: дано празниците развържат кесиите, темата на 4 страница. Вече са обявени първите коледни намаления в Хасково, продавачите се надяват клиентите да развържат кесиите. А дано, но когато кесията е празна, няма голямо значение дали е завързана или развързана.

Мюмюн Искендер: Амбицията ми е Баните отново да станат курортен център, интервю с новия кмет на Минерални бани на стр. 5. Искендер се жалва, че дълговете на общината се оказали по-големи от размера, за който са знаели общинските съветници от предишния мандат. Последните въпроси в интервюто са свързани с изборите, защото Искендер е и общински лидер на ДПС в Хасково. По думите му доганистите са се споразумели с Георги Иванов да го подкрепят срещу определени ангажименти. Сред тях било обещанието и за заместник кмет на общината.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини