Хасковски пилоти с BMW № 1 на писта Дракон

Иван Бакърджиев и Юри Саликирякис с победоносното BMV

Отборът на Юри Саликирякис и Иван Бакърджиев, заедно със Стоян Апостолов от Айтос спечелиха генералното класиране на състезанието по издръжливост на автомобилите и пилотите на писта „Дракон“. Златните медали те завоюваха с BMW M3, с двигател 3200 куб. см. Състезанието край Калояново е първото по рода си в страната, което печели не най-бързият, а най-умереният отбор. Важно е пилотите да съхранят автомобила, гумите и горивото си до карираният флаг. Според регламента в 3- те часа непрекъснато шофиране отборите трябва да определят безпогрешно момента за смяна на пилотите, темпото, с което да се движат по пистата, за да не претоварят автомобила и гумите си и заедно с това да не са прекалено бавни.

„Перла рейсинг“ финишира победоносно след 157 обиколки, 273 изминати килиметра и средна скорост 120 км/ч . В надпревараха мощното возило пожертва 200 литра бензин, хидравлична помпа, предни спирачни дискове и предни спирачни накладки. Хасковският отбор бе единственият, който не смени гуми в състезанието.

Претендентите в техния клас S2 (автомобили над 2000 куб. См ) бяха 8, но „Перла Рейсинг“ взе първо място с няколко обиколки преднина. В клас S1 (до 2 000 куб см.) се съревноваваха 7 отбора.

В крайносто класиране сребърните медали окичиха „Сажди Рейсинг“ с Alfa Romeo 156, брозовите - „Zaio Racing Team “ със Subaru Impreza.

Освен от адреналина в състезанието, публиката бе впечатлена и от веселяшките имена на част отборите, които участваха. На пистата с Opel Astra се пусна “Ой, тигре, тигре и Котьо РалиТийм”, с Alfa Romeo 75 – “Пердашки рейсинг“, с VW Polo - “Охлюв рейсинг Тунинг Рали тим“, с VW Golf 4 „Винкел рейсинг“.

Христина Котларска

Иван Бакърджиев и Юри Саликирякис (отляво надясно) отвяха конкуренцията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини