Просяк с фирма дължи 61 490 лв. данъци. 26 пребити деца от началото на 2011-а. Преглед на регионалния печат

Просяк дължи 61 490 лв. на хазната, имал фирма, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница. Беднякът Митко Митев, който се препитава с просия в Димитровград, се оказва собственик на „Ботев и сие” ООД, което дължи сериозни суми на хазната. Собствеността на фирмата била прехвърлена през 2005 година, а Митко твърди, че това е станало без той да знае. От прокуратурата обаче съобщават, че са проверили случая, подписите върху документите били автентични, доказано от експертиза. Предишните собственици на дружеството - Павел и Иванка Ботеви, сега въртели търговия с магазин в града. Мъжът отказва да коментира, а жената прехвърля топката на съпруга си. Общо 102 милиона лв. данъци дължат 279 фирми от областта, повечето са в графата „несъбираеми”, обобщава изданието.

Осем деца приети в болница за ден, челно заглавие на 1-ва в „Хасковска Марица”. Става дума за въведените отскоро дежурства на педиатри в хасковската Бърза помощ в почивните дни. Оказва се, че наистина има нужда от тях.

Стефани Стоева стъпи и на европейския връх, друг акцент от първа страница. По-малката от сестрите спечели титлата на сингъл на европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 17 години в португалския град Калдас де Раиня.

Христо Стоичков вдига наздравица с харманлийски винари, дописка със снимка от 1-ва. Става дума за вчерашния празник на виното, на което неочаквано се появи и Стоичков.

Стефан Атанасов: Нито една диктатура не е завършила добре. Кметът: Ха, ха, ха. Водещо заглавие на втора страница. Става дума за петъчната сесия на ОбС Хасково, на която бяха гласувани постоянните комисии. Това бе и поводът за прехвърчане на искри между доскорошните съмишленици, а сега смъртни врагове. И това вероятно е само началото.

Трактори блокират границата, в БДЖ протестът продължава, челен материал на 3-та. Днес протестиращи зърнопроизводители ще направят протестен поход с машините си до границата. Повод за недоволството са орязаните субсидии за сектора.

Никой не ще да рине снега в града, друга дописка от страницата. На обявения от община Хасково търг за зимно почистване се явила една единствена фирма - „Арес 2002”, при това само за една от трите обособени позиции – общинските пътища. Другите две зони – градските, остават засега без зимно почистване. Вариантите са или общината да изпрати директни покани до фирми, или да натовари „Екопрогрес” със снега тази зима.

Стефани с първа евротитла за България при девойките, заглавие над главата в „Новинар юг”. Изданието акцентира на голямото постижение на младата хасковска бадминтонистка.

26 пребити деца от началото на 2011-а, водещо заглавие на първа страница. Данните са от отдел „Закрила на детето” в Хасково. Не всички са жертви на домашно насилие, има бити и от други деца, уточняват от службата.

Без близнаци в Димитровград засега, водещо на 2-ра. 243 бебета са проплакали в местното АГО, допълва изданието.

Испански гаф по екстрадирането на майстора в свободните боеве, акцент на трета страница. Става дума за екстрадирането на молдовеца Анатолий Чумак, което бе отложено от съда. Причина – разминавания и противоречия в писмото от испанските власти.

„Гигантите” на колене пред „Димитровград”, водещо на спортната страница. Гостите от Съединение падат с 1:0 от димитровградчани. Свиленград също бие с минималното 1:0 „Загорец”. „Хеброс” Харманли пък пада от „Чирпан” с 0:1.

Александрово го огря от магистралата, голям материал, посветен на хасковското село и надеждите на местните, свързани с близката магистрала и тракийската гробница. На 6 страница.

Отрязаха ГЕРБ и БСП от комисите в ОбС Хасково, на 7 страница. Темата е петъчната сесия и претенциите на двете партии за повече техни съветници в постоянните комисии.

Заврян зет стана винар на годината, акцент на 12 страница. Пожарникарят Румен Райчев стана №1 на празника на виното в Харманли. Победителят е хасковлия, женен за харманлийка, уточнява вестникът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини