Отново нощен вандализъм: 4 коли със строшени огледала

Строшеното огледало на Шевролета на Haskovo.net

Четири автомобила, паркирани на ул. „Христо Ботев” в Хасково, осъмнаха днес със строшени странични огледала. Потрошени са два „Опел Корса”, „Фоксваген голф” и „Шевролет Спарк”. Последният е служебният автомобил на Haskovo.net, който бе паркиран до офиса.

„Случва се през месец-два”, обясниха полицаи, повикани на място. „Обикновено е дело на пийнали младежи. Или пък на ядосани на целия свят”, допълниха униформените.

По ул. „Христо Ботев” имаше доста паркирани коли, но вандалите явно са си избирали жертвите, защото някои от автомобилите са пощадени.

В полицията регистрираха поредната вандалщина, но извършителите едва ли ще бъдат намерени.

Един от последните известни случаи, в началото на август тази година в Хасково, завърши по следния многозначителен начин:

16-годишният В.М. бе задържан в съботната сутрин на 1 август, след като бе строшил панорамното стъкло на магазин „Килера”, бе срязал с нож гумата на скромен „Опел Корса” и бе приключил нощния си рейд на ул. „Мадара”, където разбил задното стъкло на микробус.

Почти три месеца по-късно потърпевшите получили писмо от прокуратурата, с което ги уведомяват, че наказателното производство срещу В.М. е прекратено поради чистото му съдебно минало, както и защото в извършеното „нямало зла умисъл”.

Още в първия работен ден на следващата седмица Haskovo.net ще проучи случая. Ще разберем кой стои зад инициалите В.М., както и защо е прекратена преписката срещу него, кой прокурор я е прекратил и с какви мотиви.

Четете в понеделник.

Тодор Кръшков

Другият потърпевш бе паркирал Опела си двайсетина метра след Шевролета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини