Съдът пусна багерите срещу Банев. 267 убити и ранени от катастрофи. Преглед на регионалния печат

"За 10 месеца 23 загинаха в катастрофи" чело на "Хасковска Марица". Още 244 са ранени по пътищата на областта. Въпреки че това прави почти по един убит или ранен на ден, броят на ПТП-тата не намалява. Напротив, състезателите по пътищата растат и често завличат невинни. Такива бяха 6-та деца от Симеоновград, прегазени навръх Великден от пиян шофьор. В тяхна памет, вчера се проведе поклонение пред лобното им място. Почернените родители пък настояват за по строги наказания към убийците на пътя.

"Не пускат тирове без вериги на границата". Всеки тежкотоварен камион през зимата да бъде пускан по пътищата на страната, само ако е "обут" във вериги. Това е решила междуведомствена комисия свикана от областният управител по повод зимната обстановка. Само Свиленград и Хасково нямат договори за снегопочистване. Свиленград ще има такъв в края на тази седмица.

"И земеделието бъкано с агенти на ДС" на крими страницата.Конкретният пример е бившият кандидат за кмет на Димитровград от името на Обединените демократични сили, Кирил Киров. Бил агент от 1980-та година, останал такъв и след 89-та. Междувременно бил лидер и на СДС!

Преди години от БСП иронизираха, че в СДС са неуспелите комунисти. Явно са имали известно основание. Най-прав пък е бил Алеко: "Всички са маскари!"

"Хасковските съдии бранят Тянкова с писмо до ВСС" Съдиите недоволстват, че се изкарват на показ лични факти за колежката им и това става абсолютно безпринципно. Тянкова бе забъркана в скандал с подслушване спретнат и от колегата и близък приятел, окръжния прокурор Иван Ванчев.

"Помощното училище в Харманли иска фелдшер и легнал полицай" на стр. 4-та. Едно от много малкото останали в България помощни училища, е принудено да кара без медицинска помощ. А става дума за деца със здравословни проблеми, заради които не могат д се интегрират в нормалния живот. В училището се оправят с една медсестра на половин работен ден.

"Всеки 5-ти третокласник припалва" чело на "Новинар Юг". Анкета на РЗИ подкрепена с  порой от цифри: 21.2% от осмокласниците са пушачи. Малко повече-22.6% признават че са запалили първата си цигара преди да са навършили 10 години. Именно това са третокласниците изкушили заглавието на статията. Цели 2 % от анкетираните 500 ученици признават, че са пушили първата си цигара преди да са навършили 5 годинки!!!!

Само това последното стига да се компрометира и по сериозно изследване. Видът на намахан 5 годишен с ръце в дънките и цигара в ъгълчето на устата идва в повече на всеки трезвомислещ. Глупотевините от заиграването с цифрите пък могат да родят и други култови заглавия. Например: Всеки втори порка от 2 годишна възраст! Заради широко разпространеното, особено сред момченцатата, опитване на бирата или виното на тати или на дядо. Та ето-първият гълток-на такава невръстна възраст! Направо позор- нацията или се алкохолизира или се напушва.

"Опитен ловец гръмна 130 кила женски глиган". Авджия с мустаци гръмнал 130 кила дива свиня. Авджията е Живко Жечев от Хасково, но сполуката го споходила докато правил пусия край село Александрово. Тамошната ловна дружинка често удряла прасета, но този екземпляр бил един от най-големите.

"Масовата баневизация касирана в Спахиево" на страница 6-та. Съдът разреши на багерите да сринат масивната бетонна ограда, заграждаща 25 декара от имението на Николай Банев в село Спахиево, община Минерални бани. Оградата, с дължина 750 метра и височина около 2 метра е глътнала материали като за изграждане на 4-етажна жилищна кооперация. Освен това, багерите трябва да рушнат незабавно и марковия тенис корт на който могат да се играят мачове от Големия шлем. Подлежи на събаряне и бяла спретната къщурка от 408 квадрата. Тя още се обжалва във Върховния административен съд. За оградата и корта има влязло в сила съдебно решение за събаряне. Куриозно е оправданието на Йордан Банев, бащата на бизнесмена Николай Банев: Още със завършването на строежа на втората вила, съм отнесъл въпроса с узаконяването им към община Минерални бани....5-6 години ми мотаят документите там..."

Логиката на местните олигарси е, че не им е необходима законност за да направят или построят нещо. Ще се замислят за узаконяване само когато ножа им опре до кокала. В същото време обикновените хора не могат една тераса да си зазидат без дузина разрешения от чиновници.

"Отмениха присъда на мним полицай" водещо на стр.3.Хасковският окръжен съд отмени решението на димитровградските си колеги за година и 4 месеца затвор на сериен крадец. Тончо Петров-Таняка, който в досието си има присъди за кражби и наркотици, обрал през ноември миналата година димитровградчанина Пламен Димитров, като се представил за полицай. Ченгетата си свършили работата и арестували мнимият си колега. Димитровградските съдии-също, като му лепнали ефективна присъда след скоростно за българските стандарти дело. Сега забележете, Таняка се жалва на окръжните магистрати от "явна несправедливост" на присъдата, а окръжните магистрати приемат че димитровградските им колеги са допуснали грешка-осъдили са безкритично Таняка по некоректно повдигнато обвинение!!! Процесът почва отначало.

Всичко това смърди като в обор, но трябва един Херкулес за да го прочисти. Из дъно.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини