Атаман и Ангелова замшефове на ОбС Хасково. Кметът глобява коалицията си. Преглед на регионалния печат

Кметът глобява коалицията си, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за предизборните плакати, които все още стоят по оградите. Пет големи партии ще бъдат глобени, защото не са ги премахнали в срок. Сред тях е и коалицията на кмета.

Норкооперация от Хасково стигна чак до Япония, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 3 страница. Става дума за хванатия наркотик миналата седмица на Капитан Андреево. По трима са задържани в България и Румъния, един в Япония.

Атаман и Ангелова замове в ОбС, акцент от 2 страница. Областният шеф на ДПС и младата съветничка от ГЕРБ са предложени за заместник председатели на общинския съвет в Хасково, пише изданието. От текста не става ясно кой точно ги е предложил.

Хасковлия оглави енергийния холдинг, друго заглавие от 2-ра. Става дума за Делян Добрев, който е и заместник министър на икономиката и енергетиката.

Чех готви Диа Евтимова за откритото на Австралия, акцент от спортната страница. Вацлав Здражила ще води тренировките на Диа на тенискортовете в Кенана.

8.5 часа училище? В „Алеко” и „Славейков” не тежи, заглавие на 6 страница. Темата на материала е целодневното обучение на първокласници и второкласници, а примерите са от димитровградски училища.

Здравко Сарафимов: Двама съдии не ми позволиха да спечеля среброто в Чехия, интервю с хасковския състезател по силов трибой на 7 страница.

Главният прокурор иска главата на Иван Ванчев, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за предложението до Висшия съдебен съвет за отстраняването на окръжния прокурор Иван Ванчев и започване на дисциплинарно производство срещу него.

Консервират с пари от ЕС храм на тракийски владетел, челно заглавие на първа страница в изданието. Община Тополовград ще поеме охраната на откритата от археолози древна резиденция край Княжево.

Оставят старите наместници по селата, водещо на 2-ра. Населените места с до 350 жители не си избираха кмет, в хасковска община си остават досегашните управници. Интересно решение са взели по този въпрос в община Свиленград. Там политическата сила, която е събрала най-много гласове на местния вот, сама ще определи кой да е наместникът. По закон той се назначава от кмета на общината.

Дете от дом „Асен Златаров” със стипендия от „Комунитас”, друго заглавие от страницата. Това е деветокласникът Ерсой Юсуф.

Кметска командировка пак отложи делото „Билла”, чело на трета страница. Става дума за поредното отлагане на процеса срещу Георги Иванов вчера.

Яна Тодорова – умна и красива, заглавие на 5 страница. Очерк за учителката по литература в гимназията по дървообработване, която е и автор на две поетични книги. Кандидатствала за шоуто на Слави Трифонов, но не я одобрили. Това замалко да предизвика истински бунт сред учениците й.

„Епизод” забиват в събота в КДК, акцент от 8 страница. Концертът е от 22 часа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини