Затварят цеха на Матев, изземват му продукцията от магазините

Магазинът ще продължи да работи

Да бъде отнето разрешителното за работа на месарският цех на Матев на улица "Недялка Симеонова" №4. Това е препоръчала нарочна комисия на Агенцията на Храните след интензивна двудневна проверка на обекта. Комисията включваше експерти от Хасково и София и бе сформирана по сигнал на граждани.

Проверяващите са открили купища нередности. Месарският цех, ситуиран в мазе на жилищна кооперация, е работил без акт 16. Липсвали са изградени подстъпи за зареждане на цеха със суровина. Стоката е била с нередовни етикети. На тях не е било отбелязано произхода на месото, мястото на производство, липсвало БГ номер- така наречената идентификационна здравна маркировка. Комисията препоръчва незабавно стоката на Матев по магазините да бъде поставена под възбрана за продаване, иззета и унищожена. По наши източници, акцията по конфискуването на продукцията ще стартира от утре сутринта.

От комисията отказаха официално да коментират резултатите от проверката, но Haskovo.net разбра че инспекторите са били вбесени от условията, в които се води производственият процес. Една от първите констатации е, че липсва достатъчно технологична площ за извършване на всички операции по транжиране и приготвяне на месото. С други думи, в едно и също помещение се извършват различни дейности, след като по изискване те трябва да са отделени в различни. Констатиран е и висок риск от замърсяване на готовата продукция. Цехът е работил с нередовна канализация.

Препоръката на комисията задължава хасковският шеф на агенцията Георги Илиев да затвори обекта. Тепърва ще се определя и колко глоби ще бъдат наложени. Само по наредбата за етикетиране на храните например, глобите са от 500 до 2000 лв парчето.

Г.Христов

Но подземният цех ще бъде затворен
Атанас Матев/вдясно/ твърдеше, че всичко е наред. Инспекторите/на преден план/ обаче не мислят така
Обявилият се за собственик Атанас Матев
Утре стоката ще бъде иззета от магазините
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини