Подписваш за 2, работиш 12 часа. Съдят бияч за убийство в Лозен. Преглед на регионалния печат

Подписваш за 2, работиш 12 часа, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Всеки ден в областната инспекция по труда се жалват хора, които са подписали трудови договори за 2, 4 и 6 часа, а реално работят по 8 и дори по 12 часа, казва пред вестника шефът й Емил Бобутанов. Проверяващите обаче трудно можели да установят нарушенията, защото трудовият договор за намалено работно време е на месечна база, обясняват от инспекцията. Никъде не било посочено, че всеки ден трябва да се работи определен брой часове.

Съдят бияч за убийство в Лозен, заглавие над главата във вестника. Темата е водеща на трета страница. Обвинителният акт срещу 31-годишния Никола Атанасов бил внесен в деловодството на съда. Стова дума за пиянско меле през април тази година в любимешкото село. Скандалът тръгнал заради пари и свършил трагично.

Предложиха 3 от НАП за служител на годината, анонс със снимка от първа страница. Дали някой от тях ще получи приза, ще стане ясно утре на официална церемония в София.

Столични инспектори ровят месарски цех, водещо заглавие на 2-ра. Става дума за фирма „Матев”, чиито магазин, транжорна и цех се намират на ул. „Недялка Симеонова”, на крачка от зеленчуковия пазар в Хасково.

Пробив: Димитровград стяга женски волейбол, акцент от спортната страница. Клуб „Раковски” подготвя отбор с момичета, повечето от които са ученички в ПМГ.

Немски офицери ръкопляскат на Делчо Василев за мисията за славянството, заглавие на 6 страница. Очерк за хасковския анархист.

Задигнаха такси под носа на шофьора, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Материалът е чело на трета страница. Става дума за откраднатото такси „Дачия Логан” миналия ден край пазара в Хасково. Автомобилът бил на „Реал такси”.

Калпав проект остави четири училищни кабинета без парно, водещо заглавие на първа страница. Става дума за училището в Любимец. Четирите кабинета са по практика, а по проекта за енергийна ефективност, изпълнен това лято, радиаторите им изобщо не са свързани с локалното парно на школото. Фирмата изпълнител обяснява, че са извършили само дейностите, предвидени в проекта на общината. Оказва се, че въпросните кабинети просто са били пропуснати.

Да се чуди човек дали да се учуди.

Търговци: Инспекторите да ровят в складовете, акцент от 2-ра. Масови проверки натиснали продавачите на пазара. Те се оплакват, че получават фактури само за част от стоката си от складовете на едро. Търговците на едро пък се оплакват от същото.

Завериха с резерви финансовия отчет на кметството, друго заглавие от страницата. Одитът на Сметната палата в община Хасково е завършил двусмислено – отчетът е заверен, но с резерви.

Незаконният „Тракиец” се оказа и ничий, темата на 4 страница. След като още преди години стана ясно, че язовир „Тракиец” е незаконен – и до ден днешен той няма издаден акт 16, сега пък се оказа липсващ. Няма го в регистрите за собственост на земеделското министерство.

Европейските проекти са единственото спасение за Симеоновград, заглавие на интервю на 5 страница. Думите са на новият кмет на общината Пейчо Стайков.

Джудото в Хасково с нов старшия – Делчо Колев, акцент от спортната страница. Това става факт, след като легендарният треньор Продан Проданов се оттегли от спорта, който сам създаде преди 44 години, пише изданието.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини