И общината вдигна мерника на Матев

Месарници Матев попаднаха на едновременният прицел на държавата и общината

След като бе проверeн от Агенцията по безопасност на храните, месарският маганин „Матев“ на улица Недялка Симеонова №4 стана прицел и на община Хасково. Вчера и днес служители на общинската КОРЗ/Контрол обществен ред и законност/ са съставили актове на работници, които изграждат нови подходи към месарския цех, разположен в мазето на жилищна кооперация. Те дори изкъртили циментова топка на тротоара и разширявали странична алея между тухлена ограда и жилищна кооперация.

Досега зареждането на цеха с трупно месо е ставало през детска площадка, но със свое решение от 7-ми ноември, общината е забранила бусовете на фирмата да минават оттам. Писмо с мотивирания отказ на хасковската архитектура е било изпратено на главната дирекция на Националната изпълнителна агенция по безопасност на храните. Въпреки това, практиката продължавала, което провокира сигнали от живеещи в съседните блокове хора. Днес специална комисия на Агенцията по храните, включваща замдиректора на хасковския клон д-р Христо Вълчанов и докторите Аксиния Антонова и Венера Попстоянова от София, започна нарочна проверка за законността на обекта. Инспекцията обаче ще продължи поне два дни и едва тогава ще се вземе решение за санкции, и то ако има нарушения. Стана ясно обаче, че месарницата има валидна регистрация в Агенцията по храните от месец октомври.

Не така смятат от общината. Според главния архитект на общината Кремена Цонева, обектът има разрешително за магазин и транжорна, но не и за производство, какъвто се явява цехът. Според общината , "Матев" работи без документ за въвеждане в експлоатация, популярен в разговорния език като акт 16. Общината ще сигнализира РДНСК за незаконния според нея обект.

Материално отговорното лице - Паско Матев, е извън Хасково. Вероятно неговият роднина Атанас Матев се определи като собственик на месарницата, но отказа всякакви изявления пред медиите, като дори щеше да контузи колежка в стремежа си бързо да затвори вратата пред обективите.

Г.Христов

Софийска проверка от Агенцията по храните ще направи двудневна пълна инспекция

Атанас Матев грубо тръшна вратата пред журналистите
Докато агенцията проверява, общинска полиция и КОРЗ започнаха с актовете
Работници къртели циментовите топки за да отворят път на бусовете
Камионите с месо трябва да минават от тук
По рано са минавали през детска площадка пред задния вход
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини