За втори път ловят „хасковски“ хероин преди избори

За втори път хасковската полиция залови хероин ден преди избори. Това стана факт след тазсутрешна акция на ГДБОП и хасковските антимафиоти, при която бе задържан 54 годишен жител на областният град. В тайници на колата му полицаите открили 2.5 кг хероин. Преди две години, точно ден преди тогавашните избори за парламент, хасковско отново се прочу със заловена пратка Хероин, при това 50 кг. Тя бе спипана на Капитан Андреево в микробус влизащ от Турция на 4-ти юли, а любопитното бе че от автомобила бяха иззети списъци с имената на 200 български изселници, които трябвало да влязат за да гласуват и впоследствие да напуснат отново страната. Хероинът тогава бе за 5 млн лева.

Сегашната пратка е значително по скромна. Тя стана факт в 8.30 сутринта след като ченгетата от отдел Наркотици на ГДБОП и хасковските им колеги спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с хасковска регистрация, управляван от 54 годишен мъж.

Антимафиотите попаднали на тайници, изградени в кухините на таблото на голфа. Оттам иззели три полиетиленови плика с кафяво прахообразно вещество, дало характерното хероиново оцветяване при полевия наркотест. Общото тегло на намерената дрога възлиза на 2.5 килограма. Мъжът  е задържан с полицейска заповед в рамките на 24 часа, а работата по документирането на престъпната дейност продължава. Според официална информация, лицето е криминално проявено. Според неофициални източници обаче това не е така. Става дума за известен в града човек, с добра репутация, който по времето на социализма е бил директор на местно предприятие.

Г. Христов

Хероинът от 2009-та година пред тогавашният директор Атанас Ненков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини