Станишев: Станчев знае, че кмета е слуга на хората, а не техен господар

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Сергей Станишев дойде лично за да подкрепи кандидатурата на Иван станчев/вляво/ за кмет на Хасково

Иван Станчев е честен и почтен човек, който ще инициира така необходимата промяна в Хасково. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при посещението си в Хасково. Пред препълнената зала на драматичен театър „Иван Димов“ Станишев резюмира есенцията на един успешен кмет: „Той и общинският съвет, трябва да знаят че са слуги на хората, а не техни господари“. Рецептата за постигане на това, е прозрачност в работата на общината. Да се види какво се решава, как се изпълнява и на каква цена. Това е ангажиментът на кандидатите с бюлетина № 33 към техните избиратели. „Всеки кмет след време се изчерпва“ резюмира досегашното управление на община Хасково, лидерът на левицата. „Дори и да е направил хубави неща, трябва да се пита как са направени, защото и това е важно“ категоричен е Станишев.

Държавата и общините трябва да предлагат социални услуги и социална алтернатива. Такава засега има само в общините управлявани от социалисти. Станишев даде пример със Смолян. Цели 200 безработни там са наети по социални програми, което поставя Смолян на първо място в страната по този показател.

В Хасково по такива социални програми са наети 0 души.

Социална ангажираност се постига от обединена левица. Много усилия положиха както Иван така и ръководството, да стабилизират и укрепят местната организация и резултата е налице, обърна се Станишев към кандидата за кмет Иван Станчев. Хасковският лидер на левицата получи и още един комплимент за обновената и подмладена листа, с доказани специалисти в нея. Сред кандидатите за съветници има лекари, юристи, учители, хора на културата и спорта, инженери, икономисти и това, което е най-важно на фона на непрекъснатото минаване от партия в партия - тези хора отстояват своите позиции, вярват в политиката на БСП и ще работят за нейната реализация в Хасково, допълни Сергей Станишев.

За мен каузата на тези избори е в Хасково БСП да възстанови доверието в себе си и на следващите парламентарни избори да бъде първа политическа сила, добави Станишев. Това е наложително, защото положението в страната е нетърпимо. Хората не могат да свързват двата края, констатираха социалистите. Това е резултат от политиката на ГЕРБ. И пълното обръщане на приоритетите. Социалистите управляваха като взимаха от центъра и даваха на регионите. Това е модерната политика на регионална солидарност. На такъв принцип Европа ни дава парите от нейните фондове, припомни Станишев. Евросредствата, които получава България са събрани от германски и белгийски данъкоплатци, които нямат против да ни ги дават, за да може след време да стигнем тяхното ниво. ГЕРБ действа наопаки. Взимат пари от народа за нуждите си. „Със 127 млн лева са увеличени средствата за централна администрация за тази година спрямо предходната. 127 млн! Но няма нито лев повече за заплати, пенсии. Не само не са увеличени, но дори не са индексирани доходите на хората. Положението е страшно“ алармира соцлидерът. „Властта живее в свой свят, където всичко е прекрасно. Даже си позволява да дава акъл на Европа“ иронизира Станишев.

В момента най-важното нещо е да помогнем за кампанията на Ивайло Калфин за президент. И това да бъде първата стъпка към спиране пропадането на България и спасяването на българите. Защото БСП доказа, че социалната политика, грижата за хората, са само неин приоритет.

Стотици социалисти дойдоха да поздравят лидерът на левицата

Театърът бе претъпкав със симпатизанти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини