Обвиниха Данаил в убийството на шестимата младежи в Симеоновград

Данаил Георгиев

Обвинение в непредумишлено убийство бе предявено днес на 23-годишния Данаил Георгиев от Симеоновград, който помете с кола група младежи навръх Великден тази година. В жестокия инцидент загинаха Яница Бойчева, Мелин Зеид, Георги Георгиев, Трифон Трифонов, Красимир Марков и Евгени Атанасов. Всички те бяха младежи на 18-19 години.

Предявеното днес обвинение е за непредумишлено убийство на повече от едно лице, причинено в нетрезво състояние. След катастрофата бе установено, че Данаил Георгиев е употребил алкохол.

Пред разследващите младежът заявил, че не помни нищо от фаталния инцидент. Но бил сигурен, че братовчед му Живко е бил зад волана на опела-убиец.

Петмесечното забавяне на обвинението бе обяснено от наблюдаващия прокурор Павел Жеков с необходимостта от задължителни експертизи. Той направил справка за водените подобни процеси в практиката на хасковския окръжен съд и установил, че пътни инциденти със загинали се разследвали средно по 4.5 месеца. Жеков бе категоричен, че никой от висшестоящите не му е оказвал натиск при работата по това дело. По думите му натиск имало само от страна на медиите, но той го оцени като положителен, защото помогнал за бързото и качествено приключване на разследването.

„Случаят е изключително тежък, имаме шестима загинали млади хора, затова не можем да си позволим прибързване и претупване на разследването“, каза той и допълни, че работата на прокуратурата се оценява след произнасянето на съда, а не за бързина на разследването.

Повече за наближаващата развръзка във великденската трагедия на Симеоновград, вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини