Кметски клонинги атакуват ОбС. Лудница и половина на свобода. Преглед на регионалния печат

Кметски клонинги атакуват ОбС, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Анализът на кандидатските листи за общински съветници е на цялата 5 страница. Авторът застъпва тезата, че мнозина досегашни съветници неочаквано цъфнаха в листи на други партии, но на практика ще воюват за каузата на Георги Иванов. Пример за това е Георги Майоров, влязъл в предишния мандат на ОбС от „Атака”, който за „една вечер от върл опонент на кмета се превърна в негов яростен привърженик”. Кандидатът на НДСВ Тодор Ночев също ще играе за Иванов, смята изданието и се агрументира с факта, че царистите предложиха за член на Общинската избирателна комисия Петя Бостанджиева, шеф на правния отдел на общината, която дължи кариерата си изключително на Иванов.

Режат от помощи 15-годишен първолак, челно заглавие на първа страница. Момчето било от ромско семейство в Димитровград.

Симеоновград поведе колоната на безработните, друг акцент от първа. Общината се изкачи на върха на тъжната класация по брой на безработни, като измести от лидерското място Маджарово.

Британци избират кметове в Тополовградско, водещо на втора страница. 24 поданици на Нейно величество ще пуснат гласа си в общината.

Фирмена кола изгоря на „Мадара”, акцент от 3-та. Това е трети опожарен автомобил в квартала през последните дни.

Речни разнообразности, страница за рибарлъка с автор Щерю Щерев, проф.

„Мечо Пух” за малки, големи и още по-големи, водещо на 8 страница. Довечера в театъра е премиерата на кукления спектакъл. Постановката е дело на Янко Митев.

Лудница и половина на свобода, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. 105 души с психични разстройства в областта чакат място в специализираните заведения. Според експертите обаче броят на лудите не се е увеличил, просто са се подобрили условията в тези заведения и мнозина ги предпочитат пред лудницата вкъщи.

Пак пламъци на „Мадара” – изгоря кола на дистрибутори, акцент над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Според шефа на ОДП Петър Петров не е изключено палежите да са дело на пироман.

15-годишен се записа в първи клас, водещо на 2-ра. Става дума за димитровградския случай, обявен вчера от службата за социално подпомагане.

Светнаха кухнята на патронажа с 30 бона, друго заглавие от страницата. Става дума за социалния патронаж в Димитровград. Пак там днес откриват и обновена детска градина – „Приказка”. 207 000 лева са дадени за ремонта на детското заведение. Обновената сграда ще бъде открита от министър Тотю Младенов.

Латка Танчева научи половин Хасково на руски, заглавие на очерк за пенсионираната учителка, която утре отбелязва авансово 90-годишен юбилей, на 6 страница.

Гочев нареди виенската си изложба в Хасково, акцентът на 12 страница. Уредникът в градската художествена галерия Злати Гочев показва във „Форум” сбирката си с икони, която бе подредена през пролетта и във Виена.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини