Школата по Винг Тчун в Хасково празнува 1 година

Хасковската школа по Винг Тчун

Школата по Винг Тчун в Хасково навърши една година. Първата свещичка запали сихинг Георги Митев, който води обучението. Пламъчето духна най-малкият почитател на китайското бойно изкуство 5-годишният Костадин Деспов. Огромната торта с логото на организацията бе ометена с наслада от трениращи и гости на тържеството в залата на школата на бул. Раковски.

„Винг Тчун е движение, сила, самочувствие и самоотбрана. Всички искат да са уверени и да могат да реагират адакватно в една ситуация. Но това не се постига само с желание, а с упорити тренировки и постоянство“, коментира инструкторът.

Създаването на школа по Винг Тчун в Хасково и събирането на сериозна група по самоотбрана, тренираща по световните и европейски правила е отколешна мечта за Георги Митев. Той е частен ученик на сифу Станислав Багалев, националният треньор по ВингТчун за страната.

Голяма част от трениращите в хасковската школа преди това са посещавали школи по карате, айкидо и бокс. Нежният пол също отбелязва забележителни резултати в овладяването на това изкуство .

Освен 300 – годишното изкуство Винг Тчун , в хасковската школа от месец се провеждат занятия и по Ци Гун , отново водени от сихинг Георги Митев.

Haskovo.net

5-годишният Кастадин Деспов духна свещичката на тортата
Сихинг Георги Митев с един от учениците си

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини