След опустошителен пожар училището в Арда отново посреща ученици

В този вид на 15 септември училището отново ще посрещне децата с първия школски звънец

Едно от най-старите учебни заведения в общината, ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в село Арда, вече напълно възстановено и ремонтирано след голям пожар.

След 3 годишен ремонт, на 15 септември училището в смолянското село, в което учат децата и от околните селца, отново ще отвори врати. Кметът Дора Янкова ще открие новата учебна година и ще бъде гост на в селото.

Сградата  изгоря почти напълно при масивен пожар през декември 2008г., а 30- те деца учиха на групи в местното кметство и читалище.

Със средства на държавата, общината и частни дарители от над 350хил.лв. сградата е напълно възстановена и обновена.

Директорът на училището Федя Романов изпрати благодарствено писмо до общината от името на всички ученици, родители, служители и цялата общественост в горното поречие на река Арда.

Той посочва, че след пожара през декември 2008г., мечите и надеждите за образованието в село Арда са били рухнали, но благодарение на община Смолян, Министерството на образованието, младежта и науката и провежданата политика от кмета за защитените училища и е съхранен и възстановен не пресъхващия извор на знания, който вече е на 140 години.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини