Похитители на бизнесмен от Средногорци отиват на съд

Двама от охранители в софийската фирма „Е.Д.Г.”АД, които през юни  посред бял ден отвлякоха млад мъж в Средногорци, вече имат официално обвинение.

Окръжната прокуратура в Смолян внесе в съда обвинителния акт срещу Мирослав Христов от кюстендилското село Лозен и Илиян Бояджиев от Монтана. На 17 юни около обяд, двамата със заплахи и сила набутали 29 годишния Мартин Хайтов в колата си и отпрашили в неизвестна посока. Преди това обаче надупчили гумите на луксозния джип на Мартин „Ауди А6”.

Малко след показното похищение в центъра на най-голямото маданско село, синът на местния предприемач Илко Хайтов бил изхвърлен около километър извън селото.  Преди да го пуснат обаче, Мартин бил  предупреден, че има 15 дневен срок да върне борч от 2800лв., иначе ще му строшат краката. Половин час по-късно похитителите били заловени от полицията на входа на Смолян.

При обиска на колата им са намерени и списъци на други длъжници от цялата страна. Част от имената на борчлиите били на смолянски строителни фирми, които също дължали пари на софийското дружество, в което  биячите били охранители.

Фирмата на Хайтови дължала общо 6 300лв. за взет материал от бетонов възел на софийската фирма в Пампорово, но частично били върнати до остатъка от 2 800лв.

Ако в съда се докаже вината на двамата, за извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 7г. до 15 години.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини