Кадафи: Подпалете Либия!

Муамар Кадафи направи поредното си аудиообръщение към жителите на Либия, в което ги призовава да подпалят страната, съобщиха световните агенции тази нощ. Речта му била предавана в пряк ефир по няколко телевизионни канала, включително от BBC News, Sky News и "Ал Джазира".

Кадафи призовал своите поддръжници „да потопят Либия в огън и да започнат продължителна война”. Според него въоръжените племена са длъжни да унищожават „предателите и колонизаторите” навсякъде, където ги срещнат. „Устройвайте засади, търсете ги от долина в долина, от планина към планина и от село на село” – съветвал полковникът.

Той заявил, че неговите поддръжници са много повече отколкото „шепите” противници, които при това „никой не ги подкрепя”. Кадафи пояснил, че Бани Валид, Сирт и други градове под контрола на негови привърженици са крепости, жадуващи да воюват и по-нататък, а у опонентите му не е останала воля да продължат борбата. „Ние няма да се предадем, ние не сме жени. Ние ще продължим да воюваме” – се заканил полковникът.

Той отчел и неблагоприятен за себе си изход на войната: „Даже ако вие не чувате моя глас, продължавайте да се биете до последно.” При това Кадафи обвинил Запада, че с помощта на високотехнологично оборудване не му позволява да излезе в ефир. „Те се боят, че мен ще ме чуят, те искат да се чуват само техните лъжи.”

Не е станало ясно кога и къде е направен звукозаписът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини