Арестуваха българин, приготвил за погребение кифли с кокаин

Българин, член на група, занимаваща се с наркотрафик, е арестуван в Атина, след като е приготвил за погребение кифли, поръсени с кокаин. Инцидентът е станал в северната част на гръцката столица.

Гръцките медии съобщават, че всичко е започнало след като роднини на починал мъж са поръчали на погребално бюро да достави традиционни гръцки сладкиши на погребението. Малко след като са опитали сладките, гостите са започнали да се държат странно и служителите на погребалното бюро са извикали полицията. Пристигналите полицаи с изненада установили, че вместо с пудра захар сладкишите са били поръсени с кокаин.

Оказало се, че един от работниците в сладкарския цех, в който са печени кифлите, е българин. Той е част от организирана престъпна група, занимаващата се с трафик и търговия с наркотици.

Нашенецът е измислил интересен начин да пласира дрогата. Той е добавял кокаин към сладкишите. Този път кокаиновите сладкиши по погрешка са били изпратени на обикновена поръчка.

При последвалата акция на гръцката полиция е задържана цялата банда. Открити са и около 60 килограма от скъпия наркотик.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини