Влюбени се женят над 600 метрова пропаст

Влюбена двойка е избрала като специално място за сватбената си церемония туристическата атракция „Орлово око”, край родопското село Ягодина.

Съоръжението е новата атракция на родопското село Ягодина, което вече се превърна в топ дестинация за сватби в Ягодинската пещера.

Повечето туристи едва се престрашават да изкачат връх Свети Илия на 1563м. надморска височина, на който е монтирана площадката, но младата двойка е избрала да се врече във вярност под погледа на орлите.

На издадения над скалистите зъбери "мост", ще се съберат и сватбарите, обясни местният уредник на Ягодинската пещера Сергей Генчев.

Четири сватби са планирани и за първата половина на септември в недрата на една от най-красивите пещери у нас- Ягодинсакта. До сега да се оженят като прачовеците сред пещерните сталактити и скални образувания, са избрали 236 влюбени двойки, допълни Генчев.

Площадката „Орлово око” е уникална и е монтирана на ръба на скалите на височина 670 метра, а панорамната гледка секва дъха. Освен по-голяма част от Буйновското ждрело, любителите на природната красота при ясно време могат да видят от Пирин и Рила, чак до гръцките планини.

Конструкция над скалите е от стомана и бетон, и издържа три тона товар.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини