2 хиляди рокери и 10 банди забиват в Смолян

Рок мото фест Смолянски езера ще събере почитателите на всички стилове в рок музиката тези дни на поляните край Смолянските езера.

Откриването е тази вечер между 18ч. и 19ч., след което започват концертите на групите „Блусбенд”, „ЕХК”, „Ричи Мантарлиев Бенд” и половин час след полунощ ще пеят „Аналгин” със Зведзи. Светлинно шое и заря ще осветят поляните, но които се очакват около 2000 рокери от цяла Южна България, Гърция и Турция.

На сцената до параклиса край езерото на следващия ден продължават музикалните прояви, за които са поканени много интересни млади изпълнители, обясни Георги Камбарев, рокаджия музикат, участващ в организацията на феста. Концертите ще представят рока в целия му голям спектър от блуса, през алтернативния рок до хард металските звучения.

Купонът с китари, бира и мотори се провежда за пръв път на терена край езерата. От общината са осигурили ползването на поляните, за което собствениците им са дали съгласие. Сцена, три огнища, палатков лагер и 10 химически тоалетни са част от организацията на рокерския събор. От пловдивския мотоклуб „Вагабондс”, които са основни инициатори подчертаха, че концертите са напълно безплатни, за разлика от алтернативни фестивали в страната.

До 24 часа през нощта от автогара Смолян към поляните край езерата  на всеки 30 минути ще пътува автобус №4, допълниха от общината.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини