Безработни висшисти облечени като овчари, посрещнаха Калфин в Арда

Трима студенти, преоблечени като овчари, посрещнаха евродепутата Ивайло Калфин в смолянското село Арда. В яркия обеден пек, тримата се бяха спретнали с калпаци и ямурлуци, здраво стиснали геги в ръка.

 Бутафорните овчари пресрещнаха кандидата на БСП за президент и му се оплакаха, че са висшисти, а нямат работа. Зрелищният скеч в центъра на родопското село, в деня на българо-гръцкия събор в  Арда, се оказа реплика на коментар на премиера Борисов, че в тази безработица се търсят и овчари, и агнешко.

24 годишният Георги от Смолян обясни, че е завършил право и от 1 година е безработен.  Подобна  перспективата заявиха за себе си и двамата му колеги по „гега” –програмистът Веселин на 21г. и завършилият МИО Бойко Молов на 25г.

„Хвърляйте гегите и калпаците и се хващайте за компютрите, за всичко си има хора”, отговори им Калфин. Той допълни,че безработицата сред младите е зловеща и всеки трети младеж няма препитание. Според него държавата трябва да има специална политика за насърчаване на заетостта сред образованите българи под 30години, за да не бягат в чужбина.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини