Девинско село кани на събор с ягодова ракия

За пръв път девинското село Осиково, организира фестивал на ягодите, който ще се проведе на 14 август. Гвоздеят на тридневния събор е предвиден за неделния ден на 14 август с фестивал на ягодата. На изложението ще бъдат показани различни сортове от десертния плод, който вече е традиционна култура в селото на границата на трите области Смолян, Пазарджик и Пловдив. От 20 години в с. Осиково се отглеждат около 350дк. високопланински ягоди, като основен поминък за местното население.

Всички гости ще похапнат ароматни плодове и ще опитат уникалната ягодова ракия, специалитет на местни производители, обещават организаторите.

Празниците на селото обаче започват още в петък с концерт на Росица Пейчева и дискотека под открито небе с DJ Младен. Веселбата продължава и в събота с концерти на оркестър „Феникс”, Поли Паскова и Здравко Мандаджиев. Фиестата от песни и танци ще завърши със заря в планинското село, което скоро се сдоби и с асфалтов път, след като повече от половин век имаше само черно шосе.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини