Министър Дончев се среща с бизнеса на Смолян

Министърът по европейските фондове  Томислав Дончев пристига днес в Смолян, за да даде старта на проект „Реновация на пешеходната зона в Стар център – гр. Смолян. По покана на кмета на общината Дора Янкова, Дончев ще се срещне с авторите на проекта и с граждани в Народно читалище „Христо Ботев” в града от 17.30ч.
Проектът „Благоустрояване на уличната мрежа, кварталната среда и подобряване на условията за обществен отдих” е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Общата му стойност възлиза на 1 944 585 лева и ще бъде изпълнен от фирма „Интегрирани пътни системи“ АД. Строителният надзор ще се осъществява от „Контрол-инвест“ ЕООД – Пловдив.
Автор на проекта „Реновация на пешеходна зона в Стар Център“ е арх. Антон Тодоров в екип с 6 инженери и 4 архитекти.

По покана на народния представител и областен координатор на ГЕРБ  Николай Мелемов министър Дончев ще има и среща с бизнеса в родопския град.

Форумът ще се състои на 9-ти август в конферентната зала на областната администрация.

Областният управител инж. Стефан Стайков ще открие дискусията в 10.30ч. и ще представи участниците. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев ще представи доклад на тема „Европейските проекти – изход от кризата”.

Министър Томислав Дончев пък ще говори за  европейските средства и бизнес като настоящи предизвикателства и бъдещи възможности. Той ще представи и приоритетите на следващия програмен период 2014-2020 г. с  последваща дискусия по представените теми.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини