Болницата в Девин вече месец остава затворена

Девинската болница вече един месец не работи заради  тежко финансово състояние,  а сметките й са запорирани за дългове от  над 1.8млн.лв.

На 4 юли здравното заведение, обслужващо населението на три родопски общини, затвори, а персоналът излезе в неплатен отпуск.

Вчера лекарите и сестрите получиха известие за нов принудителен отпуск от 10 дни, но не могат да отидат на трудовата борса, заради не внесени осигуровки.

Специалистите напускат-вече трима лекари и двама анестезеолози са започнали работа в Пловдив. Според ръководството на болницата те ще се върнат на работа, когато отново започне прием на пациенти.

Очаква се община Девин да финализира сделка за продажба на дял в луксозен СПА хотел в града, за да приведе пари на общинската лечебница.

Изготвена е оздравителна програма, след което общината ще  иска от Министерството на финансите  целевия заем в размер на 1.5млн.лв.
Междувременно ЕВН осъди лечебното заведение заради неплатени сметки за ток  за периода от октомври миналата година до края на януари 2011г. Заедно с лихвите сумата е над 21.6 хил.лв.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини