Кръстиха ромски близначета на Дора Янкова

Искам да ги гледате хубаво и да учат, заръча кметът на Смолян Дора Янкова, връчвайки близнаците на устатата баба Руска.

Имената Дора и Янко получиха новородени близначета от Смолян, които са 7-мо и 8-мо дете на 29 годишната Иванка Асенова.

Бебетата се родили секцио на 7 юли, като първа на бял свят дошла малката Дора, която тежала 2480гр. Три минути по-късно проплакал и Янко, който обаче успял да стигне едва 1900гр. Близнаците са кротки и в добро здраве, и бяха изписани в петък от родилното отделение на Смолянската болница. Лекарският екип на родилното отделение ги изпрати със заръката да се спазва хигиена, за да не ги разболеят в жегите.

Кметът на Смолян Дора Янкова връчи бебчетата на баба им Руска, която командори цялата многобройна фамилия с думите:

„Имам само една молба към вас, децата да ходят на училище, това е политиката на общината, работа ще има ако са завършили средно”.

„Трябват им кошчета и памперси, щото другите 4 спят на едно легло”, чевръсто започна с исканията Руска, още на изхода на родилното.

Родителите не дойдоха за изписването на бебетата, бащата Митко Райчев бил на работа, младата майка пък гледала другите деца в къщи.

Първите си две хлапета тя оставила да ги гледа родата на бившия мъж, сега  свекървата Руска се разпорежда с делата на огромната ромска фамилия Райчеви, в  която вече растат 22 нейни внучета..

Тя набързо спретна списък с нуждите на бебетата и заяви, че искала и работа за неомъжените си щерки.

Кметицата искрено се радваше на кротките близнаци, макар вече да е наясно, че щом са кръстени на нея, ромската рода ще направи пътека пред кабинета й.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини