Слави Трифонов спонсорира хасковската полиция. Преглед на регионалния печат

„Залъгват бедни с евровафли” чело на „Хасковска Марица”. От края на миналата седмица в Хасково стартира раздаването на социални помощи на бедни. Помощите са от интервенционните запаси на Eвросъюза. Раздават се от структурите на БЧК. Както винаги има недоволни. „Какво ни залъгват с тия вафли, само децата им се радват” възмущава се подпомогната. В индивидуалните пакети има по три кутии вафли, на които „само децата се радват”. Като че ли това е малко. В пакетите има и 5 кила ориз, 2 кутии лозови сърми, спагети грис, нишесте. Все продукти които струват пари, а в случая се дават безплатно. Повечето от недоволните така и не уточняват какво всъщност искат, ама да е по-така. Това не пречи помощите да се изземват ударно и най-вероятно ще приключат преди крайните срок- този петък.

„Разградска инвазия в Свиленград”. Тази година 124 души от Лудогорието са регистрирани в Свиленград. През миналата-458. Наемат квартири без да се пазарят особено. Обясняват, че работят в Гърция, а близостта на Свиленград до границата им идва добре. Местните, естествено са подозрителни. Предполагат че преселението е заради вота наесен. Други ги подозират в телефонни измами, защото в Свиленград вече действат гръцките мобилни оператори, а за българските мрежи са въведени ограничения. Като че ли най-правдоподобна изглежда версията за банкови измами. В града се говори че доста банкомати вече са със скимиращи устройства. Неслучайно, две банки в Свиленград внезапно предприели пълна смяна на кредитните и дебитни карти за клиентите си в града.

„Иво Димов подкрепя за нов мандат Стефан Димитров във Фейсбук” на страница 1-ва! Кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов се включил в група която подкрепяла настоящият кмет Стефан Димитров и го моли да се кандидатира пак. В момента настоящият градоначалник не ще.Това е горе-долу информацията вкратце.

Някои хора май няма какво да правят и по-цял ден сърфират из социалната мрежа. За тях „новините” там заместват реалния живот. Бойко например има група „Аз обичам Бойко Борисов”. Може да се позове на нея в днешния вот на недоверие срещу него и правителството му.

„Слави Трифонов-спонсор на полицията в Хасково” на стр 3-та. Фирмата на Слави „Седем осми”е подпомогнала с бензин ОДМВР Хасково през 2009-та година. Тогава бе последния концерт на Дългия на Ямача. Според неофициална информация, дарението е било заради охраната на концерта. Сред известните дарители от областта са още „Неохим”, „Пайнер”, „Ти Ви Би”.

„Чистка в ДПС-изключват председател, той не знае” Чистката се заключава, че изключили от партията Юмер Мерт, който е председател на Движението в село Козлец. Това станало „на тъмно” на заседание на общинското ръководство на ДПС. Мерт бил обвинен, че прави партия с Касим Дал. Той естествено се жалва, като се представя за жертва-инакомислещ. Мерт обаче е в ДПС от 1990-та година. Дълъг стаж за един инакомислещ.

„Помаци и роми под прикритие в Хасково” на цялата страница 5-та. Данните от националното преброяване събутиха сериозни съмнения, особено в Хасково. Макар че страната ни е с най-висок процент циганско население в Европа, и Хасково е видно със сериозен принос за това, само 4.5 % в града са се самоопределили като роми. В самоопределението няма и помаци, макар те да населяват цели махали. В само 0.9 % са се писали като "други” което включва традиционно големите диаспори на арменци, евреи плюс обичайните екцентрични отговори, в които граждани се представи за ескимоси или марсианци.

„Извадиха 62 кила сом от „Черногорово” водещо в „Новинар Юг”. Късметлията се казва Николай Георгиев-рибар новобранец, но с голям нюх към големи риби. Известен в региона е като успешен състезател по борба, класически стил-многократен републикански шампион. Издърпал сома на кукичка със захранка от царевица. Ловувал шаран, но вместо това „заковал” хищника.

„Света Екатерина си готви 10 специализанти”-чело. Болницата в Димитровград поема част от разходите на специализантите си срещу задължението да останат на работа в лечебното заведение. За сравнение, хасковската многопрофилна болница има 12 специализанти, но не им се поема нищо от разходите. Естествено, не се обвързани с клаузи за оставане.

„Бойко копва за Лот 2 на „Марица” днес” Паметното събитие ще се случи до село Крепост. Ще даде старт на изграждзането на магистрала Димитровград-Харманли. „Първият” вече е тясно специализиран в мотиката и ножицата. Или прави първа копка или реже ленти.

„До Ангел Войвода” град като Перперикон. Поредното откритие на доц. Красимир Лещаков. Сега обект на проучванията му е община Минерални Бани, която в древността е била огромен търговски и културен център. Хората идвали тук от стотици километри. Но около местното село Ангел Войвода било още по значимо. Древните траки имали „протоград” с население от 5-6 хиляди души и крепост! Датировката е от около 1 500 години преди Христа.

Ако това е вярно, значи градът до Ангел войвода е бил по-голям от 90 % от средновековните градове в цяла Европа. При това не всички са имали крепости. 25 века по-късно, в ранното средновековие, Париж и Лондон са били селца в сравнение с Ангел Войвода. За това свидетелстват норманите които са ги опожарили и двата за по-един ден. Траките обаче са друга бира.

За цялото си съществуване траките така и не създали трайна своя държава, нито цивилизация, която да остави отпечатък в съседните народи поне. И изведнъж градове и крепости. Все едно да не можеш да шиеш, а да правиш гоблени.

„22-ма се записаха за ден в Медицинския” водещо на страница втора. Интересът към Медицинският колеж в Хасково е голям. Без проблеми ще бъдат изпълнени 80-те вакатни места. Последното класиране е на 8-ми август.

„38 695 карти за подмяна”, водещо на страница 3-та. В момента няма наплив към паспортните бюра и ваденето на една лична карта, дори обикновена поръчка става за по-малко от месец.

Нищо интересно по спортните страници.

Това бе регионалната преса, накратко.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини