Смолян приветства световния шампион по плувен маратон Петър Стойчев

Уважаеми, господин Стойчев,

Смолян ликува! Той има своя световен шампион по плувен маратон и това е най-новата му гордост. Приемете моите и на всички наши съграждани искрени поздрави за големия успех за България, за плуването, за самия Вас като всеотдаен спортист, волеви борец и слънчев човек, както и пожеланията ни да сте здрав, да носите с чест най-престижните титли, да вдигате националния ни трибагреник, да се гордеете, че сте закърмен с песните и легендите на Родопа.
 Без съмнение, Вашата победа в Шанхай, е сред най-големите успехи в историята на плувния спорт на България. Златният медал е първи за плувния маратон, факт, който повишава многократно неговата стойност. За Смолян той е уникален. След олимпийската победа на Антоанета Френкева, днес градът триумфира с Вашето злато и Ви очаква не само като почетен гражданин, а преди всичко като най-изявения ни спортист, герой от световните първенства.
 Господин Стойчев, горда съм, че като кмет на община Смолян, мога лично да Ви приветствам, да Ви стисна крепко ръка и да Ви пожелая да множите славата на нашия град, на планината, на отечеството ни – Република България.
 Честита световна титла!

25 юли 2011 година

ДОРА ЯНКОВА –
КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини