Хасково обеси Левски за втори път вчера. Преглед на регионалния печат

Хасково обеси Левски за втори път вчера, това е заглавието на коментар на 3 страница в „Новинар юг”. Повод за гнева на автора – Делян Аврамов, е липсата на хора пред паметника на Апостола в двора на едноименното училище. На втора страница пък е материалът, станал повод за коментара. Заглавието е „Забравихме Левски на 174-годишнината му”. Пред постамента имало три самотни карамфила.18 юли е рожденият ден на Левски, който за разлика от датата на обесването му – 19 февруари, е пренебрегван.

Полицай агитира за ГЕРБ, пенсионират колегата му, заглавие над главата в „Новинар юг”. Груди Грудев от РПУ Димитровград агитирал за ГЕРБ на събрание, а колегата му Димитър Христозов подал сигнал срещу него. Последният бил пенсиониран скорострелно, като за целта дори прекъснали отпуската му.

„Марица” на тезгяха, виси с 3 млн. към банка, водещо заглавие на първа страница в броя. Зеленчуковата борса е обявена за продажба от съдебен изпълнител.

Търсят 20 монтажници с 1000 лв. заплата за ТЕЦ, акцент от втора страница. Обявата е на бюрото по труда в Димитровград.

Харманли взема 465 бона за култура, пише още на страницата. Културен проект на общината бил одобрен за финансиране, Харманли ще участва в него с 23 260 лв.

Влакът стрела откъсва махала от Ябълково, заглавие на голям материал на 6 страница, посветен на новата скоростна жп линия.

Милиони лева нахалост за субсидирана заетост, анонс над главата в „Хасковска Марица”. На темата е отделена цялата 4 страница. По оценка на Сметната палата в периода 2004-2006 година в програмата „От социални помощи към заетост” са били включени 300 000 души. От тях на трайна работа са се установили само 800, или 0.27 процента.

„Изгърмяла” помпа измъчи болните в Болярово, водещо заглавие на първа страница. Авария в помпената станция оставила без вода в жегите три диспансера в квартала – Кожния, Психото и Тубдиспансера.

ГЕРБ хвърли бомбата: Панайотов – кандидат за кмет на Хасково, Иво Димов на Димитровград, друго заглавие от първа страница. Това станало ясно на Управителен съвет на партията снощи, предстои имената да бъдат утвърдени в Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София. Досегашният кмет на Димитровград Стефан Димитров нямало да участва в изборите.

Повдигат обвинения срещу инспекторите от АПИ, акцент от 2-ра. Двамата свиленградчани са застрашени от затвор от 3 до 10 години за вземане на рушвет.

По-скъпа „Гражданска отговорност” за нарушителите, водещо заглавие от 3 страница. Идеята е колкото по-малко точки в талона има един шофьор, толкова повече да плаща за застраховка.

Бодровци не приемат, че Запрянов се е самоубил, друго заглавие от 3-та. Местните отхвърлят версията, че съселянинът им сам е посегнал на живота си, като е изпил киселина. Основания за съмненията им са липсващите два мобилни телефона.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини