Шефът на просветата кандидат-кмет на Хасково, бивш шеф на ДАИ-на Любимец

Иван Панайотов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково

Изненадващи кандидатури за кметове на общини в региона издигнаха от ГЕРБ-Хасково на среднощно заседание в малкия бизнесцентър. Шефът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов бе номиниран за кандидат-кмет на Хасково. Името му изобщо не бе споменавано в първичната пресявка на хасковската структура. Там за фаворити бяха посочени депутатите  Делян Добрев, Фани Христова, тогавашния областен Румен Данев и настоящият губернатор Ирена Узунова. Сред имената се спрягаше дори и шефката на регионалното данъчно Павлина Пашинова.

Иван Панайотов досега бе свързван с НДСВ, макар политическото назначение в инспектората по време на управлението на "жълтите" да се казваше Весела Недкова. Панайотов е начело на регионалната просвета вече близо 6 години. Работата му се оценява много високо от 4-ма министри на образованието в три различни кабинета. Никога не е бил член на ГЕРБ. Панайотов така и не си вдигна мобилният телефон за да потвърди лично новината и изясни мотивите си.

Далеч по-изненадващо е в Любимец. Там номинацията на ГЕРБ е дългогодишният шеф на ДАИ Хасково Анастас Анастасов. Той бе уволнен точно по времето на управлението на бойковите хора. После се пробва да стане шеф на ДАИ Кърджали, но отново го отрязаха. Начело на хасковската структура бе поставен човек от ГЕРБ-Антон Ставрев.

Общинският съветник от ГЕРБ Милен Иванов е кандидат за кмет на Маджарово, научи още Haskovo.net. Като изненада може да се спрегне кандидатът за Ивайловград. Това е бивш кадър на БСП-Диана Овчарова. До края на месеца ще бъдат ясни всички номинации на ГЕРБ за кметове на общини в областта.

Това са номинации по места. Крайното решение ще се вземе в София, съобщиха източници от регионалнтото ръководство на партията, които днес заседаваха почти до 10 часа вечерта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини