Гейзер бликна в Хисаря, вадичка „полива“ блокове в Бадема

Гейзерът и висящите жици се разминаха на косъм

Воден гейзер се извиси на метри във въздуха на улица Балчик в квартал Хисаря. Водата бликнала щом багер на ВиК започнал да разкопава участъка на аварирал водопровод. Струята се размина на педя с електропровод точно над багера. За да избегнат токовия удар, от ВиК сложиха кофата на багера върху пробива и хукнаха да спират водопроводът. Той е главния в захранването на целия Хисар и това вероятно ще се отрази на водоподаването. Бригадата обаче обеща че бързо ще разреши проблема и прекъсване на водоподаването в жегите няма да има.

Според хора от ул. Балчик обаче, там нямат вода от близо месец. В писмо до редакционната поща на Haskovo.net, читателката ниГюлтен Байрям съобщава че жителите на „Балчик“ многократно са се жалвали на ВиК, но безрезултатни. Толкова били отчаяни, че замисляли протест пред сградата на общината. Вече не знаели кой крив и кой прав за непрекъснатите си проблеми с водоподаването.

„Старият етернитев водопровод с размер ФИ 150 дава непрекъснати аварии. Сега е аварирал и пластмасовата кръпка“ обясниха водните. Сега се слагат пластмасови тръби ФИ 90.

Все още ремонтната фаза е далече за жителите в квартал Бадема, между блоковете 34 и 3. От петък, вадичка с вода извираща от по-високия блок, описва отчетлива крива по улиците и обилно „напоява“ блокът до пътя. Водата не тече силно, но за това пък-непрекъснато. „Засега имаме вода макар по-горните етажи да е слаба. Ама така си е със и без авария“ коментира жителка от 34-ти блок.

Г.Христов

Бакерът затули с кофата пробива
В Бадема водата не бликаше толкова обилно

От 4 дни поточето "напоява" няколко блока
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини