Кола помля пешеходец, пресичал без да гледа

Предното стъкло на нисана бе разбито от главата на Шефкед

Лек автомобил Нисан връхлетя върху 50-годишния Шефкед Бехчет по обяд на Кърджалийска и му нанесе тежки травми, главно по главата. Инцидентът станал на 100-на метра от кръговото на изхода за Хасково. Мъжът тръгнал да пресича от свръх натоварения булевард без да се огледа. В този момент го насмел Нисана. „Видях го като ми беше на 1 метър пред бронята“ обясни пребледнелия водач Емил Илиев. Шефкед бил подхвърлен от колата и нацелил с главата си панорамното стъкло. После облян в кръв паднал на платното.

На помощ се притекли Емил и племенника на пострадалия Самит. Двамата се опитали да спрат кървенето и да държат неподвижно изненадващо останалият в съзнание Шефкед. Прегледът със скенер в болницата показа че мъжът е извадил луд късмет-няма мозъчна травма и тежки счупвания по главата и тялото. Тепърва обаче ще се наблюдава за евентуални усложнения.

Няма алкохол в пробата на водача на Нисана. Не е карал с повече от 50 км в час, показва спирачният му път. Самият Шефкед сподели за Haskovo.net че не се огледал и затова не видял колата.

Шофьорите обаче непрекъснато се оплакват от булеварда „Освобождение“ особено в частта която минава през индустриална зона Каменец. Наличието на локални платна отнема от видимостта на пресичащите пешеходци, а от друга страна няма нито една пешеходна пътека през която търговците от единият край да могат да минат на другия.

Г.Христов

Кръвта на пешеходецът още бе по асфалта
Не можах да направя нищо, казва шофьорът Емил Илиев
В болницата се оказа, че потърпевшия извадил късмет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини