22-ма декларираха приходи над 10 млн. лв.

22-ма човека са декларирали приходи над 10 млн. лв. Това съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов в сутрешния блок на бТВ. Стефанов подчерта, че все повече хора декларират своите приходи, което, по думите му, е положителна тенденция.

Относно измамите с ДДС, шефът на НАП посочи, че те са общоевропейски проблем. "Също като в Европа и при нас тези измами са в рамките на 10-12%. Търговията с горива и зърно са засегнати най-много от подобни измами измами", смята Стефанов.

Това не е таен доклад. Това са данни, които всеки месец предоставяме на финансовото министерство. Така Стефанов коментира публикации в пресата относно доклад за недостиг на приходи в бюджета. По думите му половината от недостигащите около 600 млн. лв. са от осигурителни вноски.

Наистина имаше критики от страна на г-н Дянков, посочи шефът на НАП, като уточни, че от месец и половина се чува по три пъти на ден с финансовия министър и вече има положителни изказвания по отношение на работата на приходното ведомство.

Средната заплата в системата на НАП е 600 лв., което е недостатъчно, смята Стефанов, но по думите му, това е положението в момента.

"Кадровата обезпеченост на НАП е проблем. 230 ревизори контролират над 100 хиляди фирми, без да се смятат физическите лица", отчете шефът на НАП. Той информира, че започва проверка на всички фирми, в които са декларирани трудови договори за четиричасов работен ден, особено по Черноморието.

"Всички трябва да си плащат данъците, за да може да имаме добро образование и добро здравеопазване", коментира Стефанов.

Относно необложените средства на депутатите Стефанов посочи, че от НАП са дали становище на председателят на парламента Цецка Цачева, но казусът е доста заплетен. Красимир Стефанов декларира, че още тази седмица ще направят проверка на твърденията на бивши депутати от „Атака”, че са станали поръчители на заеми на офшорни фирми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини