Кметът: Марчев създава пиянски кръг

„Около Златко Марчев няма център на властта, има един пиянски кръг, който си въобразява, че ще управлява. Не може един стол, в който се яде и пие, да управлява“. Това заяви от трибуната на ОбС днес кметът Георги Иванов след като стана ясно, че сесията се проваля заради липса на кворум. Градоначалникът каза още, че журналистите обикновено цитират по-пиперливи негови думи, затова на тази сесия нямало да псува.

Мнозина съветници уведомили писмено шефа на Съвета Делян Делчев, други му се обадили по телефона, че имат неотложни ангажименти. Сред тях са четиримата съветници от ГЕРБ, Бранимир Спенджаров, Иван Пашинов и други. Златко Марчев пък предупредил, че страда от зъб и не може да присъства.

В залата днес се събраха 14 съветници плюс шефа Делян Делчев и заместничката му Наталия Любенова. В залата бяха четиримата от „Епос“ - Емил Георгиев, Анюта Лозева, Георги Майоров, Светослава Георгиева. Сред присъстващите бяха и Здравко Узунов, Николай Кючуков, Живко Архондев, Румен Балкански, Иван Иванов, Пенка Георгиева, Стати Запрянов, Марио Янакиев. След провала на заседанието тръгна подписка за извънредна сесия в сряда.

Емил Георгиев пък обвини Златко Марчев в създаване на паралелен център на властта и че дори е заплашвал съветници от ДПС да не идват на сесия. Другият такъв център бил около Иван Драганов и Иван Станчев, които също саботирали ОбС.

В отговор пък кметът заяви, че около Марчев има не център на властта, а пиянски кръг.

Haskovo.net потърси за коментар Златко Марчев, но той не си вдигна телефона. При изявление от негова страна по-късно, ще го публикуваме отделно.

Кметът Иванов изреди основните точки от дневния ред за провалената днешна сесия и обясни какво губи Хасково заради липсващите съветници.

В празната зала правеше впечатление липсата на съветниците от ДПС, техните столове бяха празни до един. Никой от тях не бе предупредил за отсъствието си, нито бе посочил причина. Шефът на групата Шенер Сабри каза за Haskovo.net, че е в чужбина. Той дори заяви, че от нас научава за провалената сесия и липсата на неговите хора. Себахтин Исмаил пък бе категоричен, че ако е имало политическо решение за бойкот на сесията, той не е чувал за него. Той също бил извън града.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини