Полицайка пребила бандит с палка. Пак ще съдят кмета за злоупотреби. Преглед на регионалния печат

"Златко: Полицай Малева ми удари 30 палки" чело в "Новинар юг". Златко е тарторът на банда грабела от години в харманлийско, симеоновградско, Димитровград и Свиленград. Наскоро бандата бе разбита от полицията. Според апашите, по време на разпитите в полицията, са били смлени от бой. Същият Златко се оплаква, че лично началничката на харманлийският полицейски участък Цонка Матева му ударила 30 палки по петите. Като чул виковете на авера си, друг от бандата направил пълни самопризнания. Фактите станаха известни при гледане на мярката на зъдържаните. Те обжалваха задържането си под стража, но съдът не уважи претенциите им и ги остави зад решетките. Преценено бе, че задържаните са с висока степен на обществена опасност.

"Бандити убиха фермер, дадоха му да пие киселине" над главата, с продължение на страница трета. Печалният случай от Бодрово потресе всички, но версията за бандити с качулки, май не е съвсем вярна. Оказва се че твърде вероятно те да са плод на предсмъртни халюцинации на умиращия човек. Версиите са от рекет до нещастен случай, а от снощи и самоубийство.

"Спор за наем затвори автогарата в Любимец". От две седмици собственикът на автогарата и фирмата която превозва до Любимец не могат да се разберат за наема. Автобусите за южният град спират къде ли не.

"Басейнът в Меричлери годен, само не гълтайте водата-арсен" Водещо на страница втора. Всички 16 басейна в областта са наред с чистотата. Има повечко арсен във водата на басейна в Меричлери, но това не е опасно за къпещите се. Естествено ако не гълтат от самата вода. Щото тогава си е опасно. Справката дават самите жители на Меричлери, които от 8 месеца са на водоноски, поради завишено количество на арсен в чешмите си.

"Медицинският колеж с нов шеф, откриват годината на 12 септември"  Досегашният дирекотр доц. Светла Димитрова ще остане перподавателка в колежа, наследникът и ще стане ясен през август. На 25-ти юли ицзлиза първо класиране за хасковския медицински колеж. Над 200 кандидатстваха, а свободните места са само 80. Семестриалната такса за българи е 400 лв, за студенти с двойно гражданство-500 евро, за чужденци-1000 евро.

"Ново обвинение срещу кмета Иванов" водещо в "Хасковска Марица". Георги Иванов вече е получил призовка от прокуратурата да се яви за да си получи обвинението. то е в злоупотреби. Случаят е индиректно свързан с казуса БИЛЛА, който ще се гледа отново на 1-ви август. И там ставаше въпрос за злоупотреби.

Новото обвинение сега е, че кметът платил 5 пъти повече от необходимото пари за разчистването на терена на който трябваше да строи билла. Експертна оценкаоценила услугата на около 20 хиляди лева, кметът платил близо 100 хиляди на фирма ЕТ "Престиж", собственост на възрастна жена. Друго лице пък управлявало фирмата чрез пълномощник.   Справка в търговският регистър показва че такава фирма вече не съществува. Освен завишаването на парите за услугата, възлагането на поръчката е станало без търг.

"Погват фирми за 4-часов работен ден" чело на вестника. Много работници са ангажирани по дълго време отколкото е вписано в договорите им, убедени са данъчните. Освен това се оказало, че ресторантьори и търговци масово не издават касови бележки вечерта и през почивните дни. Смятат че данъчните са в извънработно време тогава. Тия данъчни обаче не са като ония данъчни навремето. Шеф им е Дянков. В мисията да въпжат бюджета, бирниците тръгнали на работа и през нощта. На бърза ръка глобили 30 търговци от Хасково и Димитровград, че им почнали и данъчна ревизия. 

"Кърпят дупките на Е-80 в сезона на гастарбайтерите". За проблема haskovo.net сезира още преди седмица. Точно когато почна потокът от гастарбайтери и пътното захвана ремонт на 20 км от Върбица до 5-ти километър. Според шефа на областното пътно, гастарбайтерският трафик още не е почнал, а неговите хора щели да свършат до седмица.

"Маскирани наляха киселина в гърлото на бодровец, той почина". Драмата в Бодрово заема цялата трета страница. Веднага се уточнява че версиите са две-насилствена смърт и самоубийство. Според полицаи, тримата нападатели може би са плод на фантазията на починалия Димитър Запрянов. "Често пъти за да спаси репутацията си, жертвата приписва деянието на други", казват те. Съмненията идват от обстоятелставта при които е открит Димитър-гол, с неоткраднати пари/била е значителна сума/, без видими следи от насилие. От друга страна пък липсва предсмъртно писмо, характерно за самоубийците. Снощи, съдебният лекар също даде менние за самоубийство.

Има и друга гледна точка. Самоубийството приключва случая за ден. Убийстовото се разследва с месеци може и с години и пак може да не го разкрият. И като се говори за логика, какво пречи самотно живеещият мъж да си изпие киселината в къщи, вместо на чешма извън селото където да се съблече гол?! Напоследък стават странни неща в хасковско-пациенти с диария внезапно умират от инфаркт, биячи по непредпазливост удушват възрастен човек, щото ги нападнал?! близки на убита и изнасилена баба прикриват следите от престъплението и това не прави никакво впечатление на разследващите...Що и сега заможен мъж, който готви сватба на племенника си след 3 седмици да не се самоубие? С киселина?!

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини