Съседи подпалиха Балкански

Велин Балкански показва какво остана от граденото му жилище

Недобросъвестни комшии подпалиха имота на хасковлията Велин Колев Балкански. Това не е бившия заместник областен управител а негов първи братовчед. Същото роднинство го свързва и със собственика на комплекс „Фантазия“Румен Балкански.

Поредният от клана Балкански нямал такъв бизнес, а само място със стопански постройки между Хасково и село Узунджово. Тази сутрин то мистериозно пламнало около 9 часа. Спешното пристигане на два противопожарни екипа спасило част от имуществото на Балкански, но не преди да му изгори един фургон, кошара, 5 кубика дървен материал и насаждения. За Велин извършителите са ясни-съседите Антим и Венци с когото го разделяла десетилетна вражда.

„Вчера овцете им влезнаха в имота ми и опасаха картофите и доматите. Бил се бръснал и не видял как кочовете му влезли в моето място. Преди това ми откраднаха мрежа и материали за 6000 лв. Завел съм жалба в прокуратурата“ беснееше Велин, който първо изкочи срещу нас с виковете че „грабва коловете и ни почва“.

„Чакам да влязат да крадат, затова съм се скрил и ги дебна“ извини ни се човекът и отново се запени срещу комшиите. Искали да го прогонят от там и му вземат мястото. На съседите им идвало добре когато бил на гурбет в Холандия, овцете им пасели на воля из имота му. Сега обаче Велин се върнал и почнал да вдига къща. Щял да строи и краварници. Наскоро стоварил 3 кубика валки и 2 кубика дъски, тухли и други плоскости за строежа. Засял част от земята. За това му вдигнали мерника.

Възрастен мъж от съседната ферма се завъртя покрай телената ограда, докато Балкански сипеше огън и жупел, но после светкавично изчезна като поехме към него. Така и не можахме да питаме комшиите, какво мислят за тези обвинения. Според потърпевшия, един от тях бил пенсиониран служител от системата на МВР и затова ги пазят. Затова и нямало никакво движение по първата му жалба за кражбата. „Явно няма да стане така, ами като в дивия запад. Казах на полицаите-влезнат ли тия при мене, първо ги сгазвам, а после ще звъня в полицията“ завърши Велин.

В дивата узунджовска курия се готви вендета.

Г.Христов

Пожарът бил запален от две местта и обхванал помещенията за животни

Набеденият за извършител съсед се скри бързо
Опустошеният фургон където временно живеел стопанина

Градежите паднали но знамето оцеляло, за облекчение на стопанина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини