Родопски полицаи първенци по бойна техника за самозащита

"Златните" момчета от РПУ Чепеларе Емил Ковачев и Венцислав Корчев обраха медалите насъстезанието по бойни техники за самозащита без оръжие

Полицейските служители от Чепеларе Емил Ковачев и Венцислав Корчев са първенци в международно състезание по джу-джицу и специална лична защита. Те се завърнаха със златни медали от първата по рода си спортна надпревара, която се проведе в София на 9 юли.

В състезанието родопските полицаи са премерили сили с отбори от България, Испания, Гърция и тимове от охранителни фирми. Международното жури е оценило най-високо представянето на отбора на чепеларските момчета, който получил титлата в оспорвана битка със силна конкуренция.

Джу -джицу  означава  „Изкуството на мекотата” или "Пътят на поддаването".

То е японско бойно изкуство, използващо удари, душене, ключове, задържания, хвърляния и други болезнени похвати. Развива се във феодална Япония като метод за защита от въоръжен противник, когато употребата на оръжие е невъзможна или непрактична. Днес се свързва със системи за самозащита без оръжия, които се основават на класическото японско изкуство. 

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини