Старши полицай в ареста, още 4-ма в следствието

Aгенцията по храните започва 24 часови дежурства на границата с Гърция

Старши полицаят Милен Христов от гранична полиция Свиленград е арестуван за съпричастност към канала с контрабандно месо през българо-гръцката граница. Както вече ви информирахме, вчера на границата бе заловено 7 тона месо, внос от Бразилия, с изтекъл срок на годност и без документи за произход. Граничният полицай, който тогава не е бил на арбота, лично е шофирал един от двата микробуса с незаконната мръвка. Той е преминал през границата пред безучастните погледи на 4-ма свои колеги от смяната. И 4-та са задържани и се разследват, съобщават от полицията.

Старши полицай Милен Христов е на 30 години от Свиленград. От 8 години работи в системата на МВР. Досега няма провинение в изпълнение на служебните си задължения.

От утре, агенцията по храните започва 24 часови дежурства на границата с Гърция. Ще се осъществява санитарен и ветеринарен контрол на влизащите от южната ни съседка храни и продукти от животински произход. Мярката е необичайна, защото Гърция е страна от ЕС и границата и с България се води вътрешна за Евросъюза.  На такива граници не се осъществява митнически или санитарен контрол.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини