Свиленградски комитет издигна Георги Манолов за нов мандат

Георги Манолов (в средата) прие номинацията

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов за кмет на община Свиленград. Това стана на открито заседание на комитета в ресторант Микс в града днес.

Настоящият кмет на Свиленград заяви: „Нормално е да ми се иска да продължим това, което сме започнали, поради няколко причини. Първо, защото действително, има какво още да постигаме. Второто, и по-важно, заради което приемам тази подкрепа е, защото усещам признанието на хората. Защото е важно всичко, което сме постигнали и реализирали, да продължим да го поддържаме.”

Ако бъде избран отново за кмет на Община Свиленград, Георги Манолов обяви, че водещ приоритет в управлението му ще бъде решението на проблема с трудовата заетост. „Най-важното в този момент е да подпомогнем в Свиленград да се разкриват нови и нови работни места, които да дават достойно заплащане.”, заяви Манолов. Той допълни, че това е и причината да се работи толкова активно към момента по създаване на индустриална зона в региона.

Георги Манолов е кмет на Община Свиленград 7 години. През 2004 г. печели доверието на свиленградчани в частнични местни избори като независим кандидат. Две години по-късно, издигнат от инициативен комитет, е избран още на първи тур за кмет на общината.

По време на неговото управление са реализирани редица инфраструктурни проекти, изградена е канализация в Гебран, реновиран е Общинският пазар, както и градският парк и стадион, местната болница е ремонтирана и санирана. Към момента община Свиленград е рекордьор по спечелени проекти по европейски програми, както и реализирани по трансгранично сътрудничество. Председателят на инициативния комитет и настоящ зам-кмет на Община Свиленград Мария Костадинова обяви, че от 2005 г. до момента реализираните проекти са над 72. Един от проектите, които предстои да бъде стартиран, е за изграждане на пречиствателна станция, канализация и водопровод в квартал Капитан Петко войвода.

В инициативния комитет, издигнал Георги Манолов отново за кмет на Община Свиленград, са Мария Костадинова (настоящ зам-кмет на Община Свиленград, председател на гражданско сдружение „Заедно за Свиленград”), Иван Андреев (настоящ общински съветник, агроном, президент на фирма Агропионер, член на Ротари клуб-Свиленград), д-р Димитър Ермов (хирург, управител на Многопрофилна болница за активно лечение Свиленград, член на Националното хирургическо дружество, член на Комисията по здравеопазване към Национално сдружение на общините в Република България), Никола Динков (дългогодишен общински съветник, строителен предприемач, собственик на една от първите частни фирми в региона, член на Ротари клуб-Свиленград ), Огнянка Петрова (бивша състезателка по спортна гимнастика, 38 години опит като треньор, 20 от които в Свиленград), Архиерейският наместник на Свиленградска духовна околия Константин Георгиев (председател на Църковното настоятелство при храм „Света Тройца”, Свиленград) и Кристина Къналиева (член на Младежки парламент-Свиленград, кандидат-студент по специалност „Педагогика”).

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини