Актьорът Валентин Танев с режисьорски дебют в Хасково утре

Аз съм от хората, които работят много, но получават малко. Искам да се махна от тази лудница и да пътувам поне година. Парите дават свобода и това е причината да посегна към тази пиеса. Така актьорът Валентин Танев обясни избора си да дебютира като режисьор със спектакъла „ Любов, щастие и милиони“ по Марсел Беркие- Мариние.

Убедих се, че актьорската работа е по-интересна и по- лека от режисьорската, сподели още Танев.

В премиерното заглавие блестят имената на едни от най-популярните български актьори.

Албена Колева, Малин Кръстев, Петър Попйорданов ще видят почитателите на театралното изкуство. Освен че са много талантливи актьори, те са близки мои приятели, коментира Валентин Танев.

Не е сериозно човек да режисира и да играе в една и съща постановка. За това не влизам в роля в този спектакъл. Но, ако се наложи,ще дублирам Малин Кръстев, обясни още режисьорът.

Той допълни, че това е пиеса за мечтите. За мечтите, от които никога не бива да се отказваш, защото не се знае в кой момент съдбата ще се окажа благосклонна и ще ти даде шанс да ги реализираш.

Едновременно с това трябва да си подготвен психически и морално, за да понесеш Голямото щастие. На това изпитание са подложени героите в пиесат.

Вальо Танев допълни, че е избрал Хасково за своя режисьорски дебют, той като в последните 5 години театърът е доказал, че е с много добре менажиран и с нюх към постановките.

Спектакълът е копродукция с Народния театър „Иван Вазов“.

Премиерата на комедията “Любов, щастие и милиони” е утре от 19 ч.

Христина Котларска

Валентин Танев за първи път като режисьор в спектакъла „ Любов, щастие и милиони“
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини